PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Microsoft integrează mai mult Linux în Windows 10

Microsoft anunță că din această vară nu se va mai mulțumi doar cu emularea unui mediu de Linux pe Windows 10, urmând să includă direct un kernel de Linux în sistemul de operare.

Acesta va reprezenta temelia noului Windows Subsystem for Linux, ce în varianta a doua promite să fie mult mai rapid ca generația anterioară. Până acum, această componentă a sistemului de operare era realizată în esență prin preluarea instrucțiunilor și traducerea lor pe cât de bine se putea pentru Windows, ceea ce ducea la ineficiență grosolană în anumite cazuri, cum ar fi lucrul cu structura de fișiere nativă de pe Linux. Mai existau diverse alte limitări legate de emulare, ce nu vor mai exista în varianta cea nouă a WSL.

Nucleul sistemului de operare va funcționa în propriul sistem virtual și fi livrat ca o componentă standard a Windows 10, urmând ca cei care vor să folosească o variantă anume a GNU/Linux să poată să descarce de pe Microsoft Store restul componentelor necesare. Cei interesați să testeze noua funcție vor avea acces la ea prin intermediul variantelor de preview ale lui Windows 10 ce vor fi lansate începând cu luna iunie.

Avem în față un pas destul de important în relația dintre Microsoft și ecosistemul GNU/Linux, dar va trebui să așteptăm câțiva ani până ce ne putem da seama dacă este un adevărat parteneriat, sau încă o etapă din vechea tactică EEE.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button