ȘtiriTech&IT

Colorful a lansat o RTX 4070 cu cablul de alimentare ascuns sub backplate

Încă de când a fost introdus pe generația RTX 3000, noul conector de alimentare de la NVIDIA a cauzat numai confuzii, și cel mai recent probleme. Asta a făcut mulți parteneri 3rd party să caute soluții alternative: unii au făcut un „downgrade” la vechea conexiune 8-pin, iar alții au renunțat la alimentare complet. Dar cum nimic nu e încă standard, vedem în continuare inovații precum cea introdusă de Colorful pe o RTX 4070.

Este vorba despre iGame RTX 4070 Ultra Z OC, o placă video cât se poate de normală la prima vedere. E albă, e destul de mare, are niște iluminare RGB, totul în regulă… până cauți să conectezi cablul de alimentare. Dar conectorul, unde-i conectorul?! Iar cei de la Colorful, probabil sătui de povestea cu cablurile topite și contactele imperfecte, au decis să ascundă alimentarea sub backplate-ul plăcii. Și ca să fie treaba și mai tare, au folosit un singur cablu de alimentare 8-pin.

În felul ăsta ai un cablu 8-pin ascuns sub backplate, iar producătorul oferă în pachetul plăcii și o extensie ca să nu faci improvizații. Abordarea este foarte faină, iar cu atâta spațiu extra în jurul heatsink-ului masiv, mi se pare că este good design. Ai chiar și o zonă specială pentru rutarea cablului de alimentare, astfel este și ușor de aranjat. Noua placă este disponibilă doar în China momentan, urmând lansarea la nivel global în curând.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button