Tech&ITȘtiri

Codul sursă al Twitter a fost publicat pe GitHub

După ce am asistat cu sufletul la gură la epopeea Elon Musk-Twitter, lucrurile s-au calmat o perioadă. Nu am mai auzit nimic de rău și, pentru moment, am crezut că toate s-au așezat. Dar pot să spun că a fost naiv din partea mea să cred că lucrurile s-au calmat, pentru că o bună parte din codul sursă al Twitter a fost încărcat pe GitHub, conform ArsTechnica.

Ce este cu adevărat interesant este că aceste bucăți de cod au stat pe platformă ceva timp (mai exact de pe 3 ianuarie) fără să fie detectate. Între timp, cineva s-a prins iar Twitter a trimis un DMCA (Digital Millennium Copyright Act) către GitHub pentru a da jos tot ce era acolo, ceea ce este o mișcare previzibilă. Mai mult, compania lui Musk cere platformei de cod să le ofere access la adresele de IP, istoricul de upload și informațiile de contact ale contului care a urcat codul sursă pe GitHub.

Numele utilizatorului care a postat codul sursă este „FreeSpeechEnthusiast”, nume care poate reprezenta o referință la politica lui Musk de a păstra libertatea de exprimare pe Twitter. Acest username a ridicat mai multe semne de întrebare, iar printre suspecți se află mulți foști angajați ai rețelei sociale care fie au fost dați afară, fie au fost obligați să demisioneze.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu asta. Totuși, trebuie să aplaud promptitudinea de care cei de la GitHub au dat dovadă. La doar o oră de când Twitter a trimis scrisoarea, tot codul sursă încărcat pe platformă era dat jos. Cât despre cod în sine, în aceste momente nu știm cine l-a folosit și în ce scop, dar pe măsură ce investigația evoluează, vom afla mai multe detalii.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button