Știri ITRSS PaginaDeMedia

Clubhouse va fi „clonat” de către Facebook

Clubhouse și-a făcut debutul în 2020, iar din moment ce pandemia ne-a cam dat pe toți cu roțile în sus, aplicația asta a devenit din ce în ce mai populară…Dar în nișa ei.

Ideea de Clubhouse se bazează pe o platformă audio-chat cu acces exclusiv prin invitație. Chiar dacă este disponibilă momenan doar pe iOS, aplicația este foarte flexibilă și avantajoasă, și tocmai de aceea este folosită și de personalități precum Elon Musk și Marc Andreessen.

Rezultatul? Clubhouse se bucură de un succes estimat la un miliard de dolari. O aplicație tânără, într-adevăr, dar una care este pe cale de a fi clonată de către mai-marii social media. Iată cum stau lucrurile…

Dacă vă amintiți, Twitter deja se gândește serios la treaba asta, lucrând la Twitter Spaces, un audio chatroom ușor de gestionat și de înregistrat în prealabil. Deloc surprinzător, Mark Zucerkberg se alătură și el petrecerii. Mai-marele Facebook are în plan dezvoltarea unei platforme care se aseamănă izbitor de mult cu ceea ce are de oferit Clubhouse.

Platforma se află în early development și ar putea fi denumită Facebook Fireside. Bineînțeles, Zuckerberg și-a făcut temele și a petrecut destul de mult timp pe Clubhouse, exprimându-și interesul și pasiunea pentru un astfel de concept.

Până la urmă, Facebook este cunoscut pentru opțiunile pe care le-a tot „împrumutat” de la alte platforme și aplicații. Stories de pe Snapchat introduse peste tot, inclusiv pe WhatsApp, IGTV de pe YouTube și tot așa. Așadar, nu ar fi surprinzător să ne trezim cât de curând cu așa-zisul Fireside, mai ales că oricum va trebui să mai stăm puțin în case și să ne folosim de astfel de servicii.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button