PCTECHTech&IT

Cinebench R20 a fost lansat

Săptămânile trecute vă aduceam la cunoștință faptul că publicul s-a săturat să aștepte o variantă nouă a lui Cinebench, așa că a făurit una proprie care să folosească mai bine noile procesoare.

În cele din urmă, compania pare să fi înțeles mesajul și a lansat Cinebench R20. Această nouă variantă a testului are o sarcină cam de opt ori mai mare față de varianta R15 și necesită cam de patru ori mai multă memorie. Pe lângă asta, benchmark-ul vine cu suport pentru procesoare cu mai mult de 64 de fire de execuție și pentru tehnologia Embree de Ray Tracing făcută de Intel. Aceasta este însă disponibilă și pentru procesoarele AMD, așa că nu ar trebui să fie probleme

Testul nu mai include o componentă care să verifice potența GPU-ului, din moment ce oricum nu o folosea cineva. Dar vă permite să verificați în continuare performanța unui CPU atât în modul singlethreaded, cât și cel multithreaded.

Dacă vreți să descărcați Cinebence R20 și să vedeți cu ochii cât de bine se comportă procesorul vostru, atunci vă puteți îndrepta către Microsoft Store, fiindcă acolo par să fi îngrămădit testul cei de la Maxon. În cazul în care erați curioși, un i5 din seria Ivy Bridge obține în jur de 1000 de puncte în modul multithreaded, iar în cel singlethreaded durează prea mult timp pentru a păstra interesul utilizatorului.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button