PCȘtiri ITTECH

Cinebench R15 Extreme este un benchmark pentru procesoare mari

Mai țineți minte vremea în care Cinebench a început să devină o unealtă populară pentru testarea procesoarelor? Era cu atât de mult timp în urmă încât Cinebench R15 pe care îl avem acum parcă nu prea mai face față cerințelor pieței.

Mai exact, procesoarele mai mari pe care le avem la dispoziție acum pot termina testul atât de rapid, încât nu sunt vreodată în pericol să își atingă în vreun fel limitele termale. Abia dacă se încălzesc… figurativ, literalmente se vor încălzi, dar nu destul încât să se lovească de aceleași probleme pe care le pot avea sistemele ce stau ore în șir să croșeteze o scenă 3D. Patru nuclee încă mai era norma pe vremea când R15 s-a ivit.

Așa că a sosit ca de nicăieri Cinebench R15 Extreme. O modificare a benchmark-ului tradițional, realizată de un individ curios să vadă dacă poate oferi o soluție mai bună pentru testarea procesoarelor cu 16 sau mai multe nuclee. Testul este gândit, efectiv, pentru acestea, sarcina de codare fiind de patru ori mai mare față de cea standard.

Iarăși, nu este o variantă oficială, făcută de Maxon, ci o modificare a variantei existente. Totuși, este o unealtă destul de practică pentru a verifica de ce sunt în stare procesoarele contemporane.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button