Tech&IT

Chrome a introdus o nouă funcție care te ajută să cauți mai eficient pe Google

Dacă ești genul care, atunci când cauți pe Google, trebuie să mai verifici măcar două surse, o nouă funcție a browserului Chrome te va ajuta să fi mai eficient. Un nou buton pe câmpul de adresă al browser-ului cu logo-ul Google va deschide o fereastră nouă unde poți să vezi și alte rezultate ale căutării tale, fără să mai ieși de pe pagina pe care ai intrat prima dată.

Practic, acest buton apare doar după ce ai încărcat deja un rezultat. Imediat după ce ai deschis o pagină, butonul apare în partea dreapta și, după ce îl apeși, tot în dreapta apare o fereastră cam cât un sfert de ecran. Această fereastră îți arată fix pagina anterioară pe care erai, adică rezultatele căutării inițiale.

Ce mi-ar fi plăcut să văd este ca rezultatul pe care apăs pe pagina nouă să se deschidă tot acolo, nu să înlocuiască conținutul de pe tab-ul principal, așa cum face acum.  În continuare merge să dai click dreapta și să deschizi într-un tab nou, dar ar fi fost și mai eficient să nu pierzi conținutul primei căutări și să compari între rezultate.

google crome search-side-panel

Și dacă, începând de acum, poți compara rezultatele căutărilor, tot de acum poți compara prețurile cadourilor de Crăciun pe care le urmărești de ceva timp. În același comunicat oficial, Google a prezentat o funcție pentru Chrome ce urmărește prețul produselor pe care le salvezi pe mai multe site-uri, și îți dă alerte când lucrurile ajung la un preț mai mic.

google chrome price-tracking

Am testat și eu ambele funcții, și în timp ce unealta de căutare a funcționat perfect, nu am reușit să utilizez funcția de comparare de preț. Posibil să nu fie disponibilă în România, dar am citit că nici în alte țări nu merge prea bine, deci echipa care se ocupă de Chrome mai are puțin de lucrat aici.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button