ȘtiriTech&IT

Chrome va avea buton dedicat pentru dezabonarea notificărilor emise de site-uri

Propuse insistent la vizitarea aproape oricărui website, alertele Chrome nu sunt tocmai ușor de dezactivat, dacă le-ai acceptat și descoperi mai târziu că notificările site-ului respectiv nu aduc informații interesante sau mai rău, se înscriu la categoria spam.

Chiar dacă mai târziu decât ne-am fi dorit, Google rezolvă acest neajuns adăugând în interfața chrome un buton Unsubscribe care funcționează la o simplă atingere. Disponibilă mai întâi în versiunea Chrome pentru Android, noua funcționalitate ar putea ajunge în cele din urmă și la utilizatorii de iOS, dar momentan nu avem indicii concrete din partea dezvoltatorului Chrome.

Introdus în urmă cu mulți ani ca o modalitate de a ajuta site-urile să-și sporească numărul de afișări și construi o bază de utilizatori fideli, semnalând într-un mod rapid și comod informații de interes, sistemul de Notificări este deseori abuzat de administratorii web.

Funcționând ca o veritabilă capcană pentru vizitatorii neatenți, abonarea la notificările site-urilor este de regulă propusă cu un mesaj pop-up afișat la prima vizită pe site-ul respectiv. Chiar și din neatenție, se mai întâmplă să accepți astfel de solicitări, butonul oferind o modalitate rapidă de a repara greșeala făcută.

Disponibilă pentru început în ediția Chrome Canary, noua funcționalitate poate fi activată de la secțiunea chrome://flags, căutând și bifând experimentul ”one tap unsubscribe”. După repornirea aplicației, interfața Chrome pentru Android ar trebui să includă un nou buton Unsubscribe, folosirea acestuia returnând un mesaj confirmând dezabonarea la notificările site-ului respectiv.

Între timp, dacă folosești versiunea Chrome pentru desktop vei putea încerca butonul Organize Tabs. Adăugată în dreptul casetei de Căutare din meniul prezent în stânga listei de tab-uri, funcția Organize Tabs apelează la inteligență artificială pentru gruparea automată a tab-urilor „înrudite”, în funcție de modul cum le-ai folosit în trecut sau alte asocieri. Funcționalitatea nou pregătită va avea și o secțiune dedicată în Settings, meniul ”AI” (chrome://settings/ai) reunind toate setările Chrome care țin de inteligență artificială.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button