Știri ITTECH

China susține că are dovezi noi în investigația producătorilor de RAM

China investighează de ceva vreme cei mai mari producători de RAM din lume, iar conform celor mai recente informații despre progresul investigației, au fost găsite dovezi foarte importante.

Wu Zhenguo, șef al biroului de anti-monopol al Chinei, susține că s-a făcut progres foarte important și că au fost găsite „dovezi masive” ce au determinat o analiză și mai minuțioasă a companiilor implicate. Nu s-au oferit detalii despre ce soi de dovezi au fost descoperite, sau ce fel de acțiuni vor fi luate împotriva părților implicate.

Investigația a fost pornită din cauza creșterii prețurilor pentru cipurile de RAM de tipul DDR 4 pe parcursul ultimilor doi ani. China fiind cel mai mare importator de memorie din lume, a fost profund afectat de acest incident, așa că a luat la bani mărunți producătorii Samsung, SK Hynix și Micron, deoarece există suspiciunea că ar fi un soi de acord secret între companii pentru a crește artificial prețul, pasând vina pe consumul sporit de memorie din segmentul telefoanelor mobile.

O posibilitate ar mai fi că investigația va viza în special Micron, deoarece este un producător american, iar în acest moment există o dispută între SUA și China în ceea ce privește comerțul internațional.

Companiile implicate în investigație au făcut deja promisiuni că vor crește volumul de producție pe parcursul următorului an, așa că prețurile vor scădea, cândva.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button