GamingRSS PaginaDeMedia

China lansează restricții și mai dure într-ale gaming-ului – Minorii nu vor mai putea juca titluri online decât în condiții foarte speciale

Adio gaming în timpul săptămânii

China este cunoscută pentru multe controverse legate de jocurile video. Dacă vă mai amintiți, vorbeam despre cum consolele de gaming au fost interzise vreme de aproape 14 ani, iar piața începe să devină un teren extrem de fertile pentru producătorii locali.

Chiar și așa, în China te poți bucura de jocuri doar în anumite circumstanțe, sub anumite condiții destul de stricte. Una dintre acestea se referă la minorii care butonează multiplayere, iar o restricție destul de supărătoare tocmai a devenit și mai supărătoare, potrivit agenției de presă Xinhua.

Cică prea mult gaming face rău

Autoritățile au decis să aducă niște modificări unei legi anterioare, iar modificările nu sunt deloc îmbucurătoare. În noiembrie 2019 se introducea o nouă lege: minorii aveau voie să se joace titluri online doar pentru o oră și jumătate pe zi, în zilele din timpul săptămânii și trei ore în zilele de weekend și de sărbători.

De acum, persoanele „underage” vor avea voie să se joace în zilele de vineri, sâmbătă, duminică și de sărbători doar… O oră. Iar dacă traducerile oficiale sunt cu adevărat fidele, asta înseamnă că nu vor exista ore de joacă în timpul săptămânii absolut deloc.

Parcă ar fi și de bine, și de rău. Vă mai amintiți de copiii cu vocabular colorat din chat-urile de pe Xbox atunci când se isca vreun scandal în meciurile online? Păi, cred că ne luăm adio de la ei. Pe de altă parte, există și anumite controverse în spatele deciziilor de acest fel. Una din marile publicații de pe teritoriul Chinei a catalogat gaming-ul drept „opiu spiritual”, pentru a evidenția caracterul dăunător al jocurilor video și impactul pe care acestea le au asupra noii generații.

Guvernul încearcă să limiteze timpul petrecut de minori în fața calculatorului, însă parcă se resimte un iz acru dintr-o perioadă de mult apusă. Iată cum ar arăta „decretul” stipulat în Xinhua privind noile restricții:

  • Limitarea drastică a serviciilor online oferite minorilor: TOATE întreprinderile de jocuri online au obligația de a le asigura minorilor conectivitate la serviciile respective doar în zilele de vineri, sâmbătă, duminică și de sărbători între orele 20 și 21;
  • Consolidarea serviciilor care necesită înregistrarea unui profil real care să corespundă întocmai numelui și vârstei utilizatorului. Se interzice accesul la conținutul online oricărui utilizator care refuză să se autentifice sau care nu se autentifică folosind numele și vârsta reale;
  • Creșterea nivelului de supraveghere: sancționarea severă a întreprinderilor de gaming care nu respectă regulile impuse de către autoritățile competente;
  • Îndrumarea activă a familiei, a școlilor și a altor grupuri sociale în vederea respectării legii.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button