CommunityRSS PaginaDeMediaTECH

China a dat undă verde pentru propria criptomonedă

China a interzis orice are legătură cu fenomenul crypto numai ca să-și facă… Propria criptomonedă? Cam așa stau lucrurile, căci s-a lansat un early version al lui e-CNY, adică acel mobile wallet în care utilizatorii pot depune yuanii digitali aprobați de către guvern. e-CNY poate fi descărcat deja de pe variantele regionale ale App Store și Android.

Utilizatorii pot descărca oficial aplicația pentru a-și deschie și gestiona propriul digital wallet, alături de personalizarea serviciilor de schimb valutar, iar dezvoltatorul lui e-CNY este o divizie a băncii centrale a Chinei. Aplicația încă se află în faza de trial, iar utilizatorii eligibili sunt doar cei localizați într-una din cele 11 locații aprobate: Shenzhen, Suzhou, Xiong’an, Chengdu, Shanghai, Hainan, Changsha, Xi’an, Qingdao, Dalian și regiunea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022 (un conglomerat alcătuit din Beijing și orașele alăturate).

În ceea ce privește yuan-ul digital, acesta este catalogat drept Central Bank Digital Currency (CBDC). Mai simplu, este vorba despre o criptomonedă controlată exclusiv de către guvern. Interesat este însă de observat cum China a adoptat foarte rapid această noțiune, în vreme ce alte țări încă analizează cu atenție conceptul de CBDC.

Încă din aprilie 2020, guvernul chinez a aprobat folosirea yuan-ului digital în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, doar că afirmația i-a deranjat pe senatorii Statelor Unite, care și-au exprimat dezacordul cu privire la utilizarea acestei criptomonede de către participanții americani. Una peste alta, nu pot să nu fiu pe zi ce trece mai confuz și mai dezinteresat de acest val de neoprit într-ale criptomonedelor, NFT-urilor și mai știu eu ce. Din păcate, ele sunt aici și tot aici vor rămâne o bună bucată de vreme, așa cum ne-au demonstrat-o inclusiv dezvoltatorii de jocuri video.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button