GamingRSS PaginaDeMedia

Square Enix va adopta conceptele de metaverse și NFT, spre nemulțumirea multora

Atenția acordată metaverse-urilor și a conceptului de NFT (non-fungible token) joacă pe două fronturi. Pe de o parte, atrage foarte mulți pasionați gata să-și dea și sufletul pentru a se alătura acestei revoluții. Pe de altă parte, nemulțumește pe foarte mulți tocmai pentru că a început să fie adoptată de o mulțime de studiouri, producători, companii, creatori de conținut și toate cele. Iar unul din aceste studiouri care se încadrează în ultima categorie pare a fi Square Enix, adică japonezii care ne-au adus seriile Final Fantasy, Dragon Quest și Kingdom Hearts.

Reacția negativă a jucătorilor a răsărit din cauza faptului că președintele companiei, Yosuke Matsuda, și-a exprimat public și plin e entuziasm decizia de a adopta in viitor idei precum metaverse-ul și așa-numitul blockchain gaming. Decizia a atras nu doar un salt de 8% într-ale profiturilor, ci și nemulțumirea publicului, care poate fi urmărită extensiv pe social media.

Pe lângă aceste amănunte, „rezoluția” pe noul an al lui Matsuda se leagă și de integrarea tehnologiilor de ultimă generație, cum ar fi inteligența artificială și conectivitatea 5G. Toate bune și frumoase, însă atenția publicului a rămas în continuare pe declarațiile controversate. Se pare că Square Enix ia în considerare dezvoltarea și utilizarea propriului token, invocând un argument cam lipsit de substanță.

Square Enix se grăbește să fie în pas cu moda

Compania consideră că, din toată audiența, vor exista și utilizatori care „se joacă tocmai pentru a contribui” la dezvoltarea planului jocurilor, iar prin asta se face referire la introducerea metaversului și al blockchain-ului. Bineînțeles, o astfel de abordare i-a deranjat pe foarte mulți, fiind vizibil indignați la auzul faptului că ideea de a te juca pentru a te distra este pe cale să fie eclipsată de un alt mod de intereacțiune cu lumea virtuală.

Îmi dau seama că unii oameni care „se joacă pentru a se simți bine” și care reprezintă în prezent o bună parte din player base-ului nostru și-au exprimat reticența cu privire la aceste noi trenduri. Totuși, sunt de părere că va exista și un număr de jucători a căror motivație pentru a se juca este aceea de „a contribui”. Aici mă refer la cei care vor să ne ajute să facem jocul și mai interesant. Gaming-ul tradițional nu a oferit nicio recompensă și niciun îndemn acestei categorii de utilizatori.

Nu știu cât de afectați sunt cei de la Square Enix de reacțiile negative ale publicului, întrucât această strategie le-a adus cel mai mare salt pe piață dein august încoace. Japonezii consideră că introducerea NFT-urilor și a blockchain-ului in-game va contribui la dezvoltarea rapidă și armonioază a jocurilor, într-un regim self-sustaining.

Aici vor interveni noile jocuri decentralizate, viitoarele adiții în portofoliul Square Enix. Este unul din cele mai importante planuri ale companiei pe 2022, iar dezvoltatorii promit că vor observa constant evoluția pieței și vor analiza preferințele utilizatorilor, concentrându-se pe posibilitatea de a-și lansa propriul token.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button