
OpenAI a deschis încă una dintre funcțiile ChatGPT rezervate până acum doar plătitorilor de abonamente, permițând utilizatorilor versiunii ”free” să converseze cu chatbot-ul preferat folosind propria voce.
Trecut prin tulburențe majore după ce CEO-ul Sam Altman a fost concediat și apoi reangajat în fruntea OpenAI, creatorul ChatGPT vine cu un anunț care îi va mulțumi cu siguranță pe fanii celui mai avansat chatbot al momentului. Abilitatea de a purta conversații cu ChatGPT folosind propria voce este deschisa de acum pentru toată lumea.
Astfel, în loc să conversezi ca pe mIRC cu prietenul tău imaginar, poți activa butonul nou adăugat în interfața ChatGPT pentru a rosti pur și simplu întrebările tale, interpretate pe loc folosind tehnologii de recunoaștere vocală. Similar, AI-ul îți va da răspunsurile în formă audibilă, redate folosind tehnologii de sinteză vocală. Per total experiența unor trebui să fie mult diferite folosirii unor servicii precum Google Assistant sau Alexa, doar că nivelul de complexitate a conversațiilor și a răspunsurilor primite este mult superior.
Poți accesa noua funcționalitate ChatGPT vizitând meniul Settings > New Features în aplicația pentru smart phone unde trebuie să bifezi pe Enabled setarea Voice Conversations. După acest pas, rămâne doar să folosești simbolul cască (afișat în colțul dreapta-sus a ecranului) și să alegi vocea în care vrei să primești răspunsurile ChatGPT. Momentan, selecția include cinci voci de diferite genuri și tonalități.
Vestea deschiderii suportului pentru interacțiune vocală în versiunea gratuită de ChatGPT a venit după un blocaj de câteva ore survenit pe 21 noiembrie, timp în care serviciul nu a putut fi accesat deloc.
Cert e că aceasta nu e singura noutate, OpenAI anunțând la începutul acestei luni GPTs, o alternativă ChatGPT mult simplificată, pe care o poți programa pentru îndeplinirea unui scop anume. e care o poți personaliza după bunul plac. Spre exemplu, dacă tot ce ai nevoie este un mic ajutor AI într-o aplicație, sau un chatbot care să converseze cu vizitatorii unui magazin, oferind diverse informații despre produsele din ofertă, atunci GPTs ar putea fi „roboțelul” perfect pentru acest scop.