MORE

Cerinte de sistem Oculus Rift: oficiale si nu tocmai mici!

Intr-un final avem cerinte de sistem Oculus Rift – casca virtuala fiind gata de raft la anul, iar cumparatorul trebuie sa stie ce upgrade-uri ii sunt necesare pentru a putea rula aplicatii pe casca virtuala a celor de la Oculus, acum in ograda celor de la Facebook. Am scris si ieri despre asta, precum si despre faptul ca din pacate, cel putin deocamdata, nu va functiona decat pe Windows.

Ei bine, se pare ca aceste cerinte sunt cam … mari, cel putin pentru acei useri care au ramas cu o generatie sau doua de placi video in urma, componenta esentiala stipulata de Oculus fiind placa video, care trebuie neaparat sa fie din generatia 900 (Nvidia) sau 200 (AMD) pentru a asigura o experienta optima in timpul folosirii Oculus Rift-ului.

Cerintele de sistem:

  • Nvidia GTX 970 / AMD 290, echivalent sau mai puternic
  • Intel i5-4590 un echivalent sau mai puternic
  • 8 GB+ RAM
  • HDMI 1.3 video output
  • 2x USB 3.0 ports
  • Windows 7 SP1 sau mai nou

Multi potentiali cumparatori vor trebui sa faca upgrade, dupa cum am spus, cerintele fiind destul de mari, iar pretul dispozitivului nu este inca anuntat oficial. Oricum, pe cei care doresc sa achizitioneze un Oculus, schimbarea procesorului si a placii video ii poate duce undeva peste 2000 de lei. Suma care nu este de ici de colo. Dar, daca vrei sa intrunesti cerintele de sistem pentru Rift trebuie sa faci acest efort.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button