Telefoane

Cele 390 milioane date de Apple către Finisar sunt un avans, nu o investiție

Finisar a clarificat că acea contribuție de 390 milioane de dolari de la Apple’s Advanced Manufacturing Fund, anunțată ieri, nu este o investiție în companie, ci mai degrabă o plată convenită pentru comenzile viitoare anticipate. Compania realizează lasere cu emisie de suprafață cu cavități verticale (VCSELs), care reprezintă o parte esențială a sistemului Face ID utilizat în iPhone X, precum și realizarea de Animoji.

Ca și în cazul tranzacției de 200 de milioane de dolari Corning, la începutul anului, angajamentul de 390 de dolari nu este un gest altruist din partea celor de la Apple.

Reuters raportează că afacerea Finisar nu numai că garantează furnizarea viitoare a unei componente vitale pentru iPhone X și succesorii săi, dar, de asemenea, îngreunează concurența altor producători de smartphone-uri.

Deoarece componentele Finisar sunt noi și în cantități extrem de limitate, afacerea ajută Apple să blocheze Samsung, Huawei și alți concurenți din spațiul smartphone premium care lucrează pentru a dezvolta caracteristici similare, spun analistii.

Gene Munster, un vechi analist Apple de la Loup Ventures, afirmă că investiția va permite companiei să „obțină o aprovizionare mai bună și prețuri mai bune și face mai dificil pentru telefoanele Android să concureze„.

Munster a spus că acest acord între Apple și Finisar va face viața mai dificilă pentru Samsung, care probabil dorește să ofere caracteristici similare în viitoarele telefoane. Acesta a declarat:

Dacă sunteți Samsung astăzi, vă gândiți, cine poate face aceste tipuri de rețele VSCEL? Nu știu pe nimeni altcineva, în afară de Finisar și Lumentum. Este un pic cam greu pentru ei.

Lumentum, cealaltă companie care activează în acest domeniu, a experimentat probleme de fabricație care au o producție limitată.

Apple ieri a emis o clarificare proprie că cifra de 1 miliard dată pentru Fondul de producție avansată este o orientare, nu o limită.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button