Telefoane

Apple investește 390 milioane într-un producător american

Ca parte a Fondului de Producție Avansată de un miliard de dolari, care susține producția internă americană, Apple a anunțat o investiție de 390 de milioane de dolari în Finisar. Aceasta urmează o investiție în Corning de 200 milioane de dolari la începutul acestui an.

Apple spune că Finisar realizează lasere cu emițătoare de suprafață cu cavități verticale utilizate în iPhone X (ca parte a sistemului TrueDepth) și senzorul de proximitate din AirPods. Toate VCSEL-urile achiziționate de Apple de la Finisar vor fi fabricate în Texas.

Apple și-a anunțat intenția de a investi un miliard de dolari în producătorii americani la începutul acestui an. Banii investiți în Corning și Finisar reprezintă mai bine de jumătate din totalul asumat de 1 miliard de dolari.

Finisar a devenit un jucător important în lanțul de aprovizionare al Apple datorită iPhone-ului X, care utilizează componentele VCSEL pentru senzorul de profunzime 3D de la camera din față. Apple a mai folosit VCSEL de la Finisar încă de la sfârșitul anului 2016, în AirPods – care detectează când un utilizator introduce și scoate o carcasă.

Apple a anunțat că va achiziționa de zece ori mai multe plăci VCSEL în al patrulea trimestru al anului decât au fost produse pe plan mondial în anul precedent.

Într-o declarație, diectorul principal de operațiuni de la Apple, Jeff Williams, a afirmat că Apple este încântat să se implice cu Finisar în următorii câțiva ani.

VCSEL folosesc unele dintre cele mai sofisticate tehnologii pe care le-am dezvoltat vreodată și suntem încântați să colaborăm cu Finisar în următorii câțiva ani pentru a împinge limitele tehnologiei VCSEL și aplicațiile pe care le permit. Tehnologia este la fel de bună ca oamenii din spatele ei, iar Finisar este o companie cu o istorie îndelungată de a-și pune angajații pe primul loc și de a susține comunitatea din care face parte. Suntem extrem de mândri că implicarea noastră va ajuta la transformarea unei alte comunități americane într-o forță a industriei producătoare.

Investiția de 390 de milioane de dolari va spori cercetarea și dezvoltarea întreprinderii Finisar și va crește volumul producției. Compania va angaja peste 500 de angajați cu înaltă calificare la o nouă fabrică de 700.000 de metri pătrați în Texas. Toate fabricile pentru comenzile Apple vor fi deservite de energie 100% regenerabilă. Noua facilitate va intra în funcțiune în a doua jumătate a anului 2018.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button