GamingRSS PaginaDeMedia

CD Projekt RED a suferit un atac cibernetic ransomware

În zilele noastre, chestia cu hackerii din filme este la ordinea zilei, vizând inclusiv companii precum CD Projekt RED.

Atacurile cibernetice lansate asupra studiourilor de jocuri nu sunt neobișnuite. Capcom, de pildă, s-a trezit cu datele a sute de mii de jucători compromise. În cazul polonezilor de la CD Projekt RED, vandalii au țintit iute și eficient infrastructura.

Aceștia au blocat câteva servere, furând, totodată, mai multe date despre proiectele CD Projekt RED, inclusiv documente administrative și legale. Atacatorii au lăsat în urmă un fișier în care amenințau compania cu leak-uri masive ale datelor, printre care și codurile-sursă pentru Cyberpunk 2077, Witcher 3 și Gwent de pe serverul Perforce.

CD Projekt RED atac cibernetic
Screenshot-ul documentului postat pe pagina oficială de Facebook a studioului

O întorsătură de situație interesantă. Din câte se pare, eșecul de care a avut parte lansarea lui Cyberpunk a atras nu numai huiduieli și multe „meh-uri”, ci și un atac cibernetic prin care făptașii vor să facă de cacao reputația CD Projekt RED în cazul în care studioul refuză să îndeplinească cerințele.

Compania este pe cale să remedieze situația. Serverele backup sunt intacte, urmând ca infrastructura IT și datele să fie refăcute. Bineînțeles, polonezii nici n-au stat la discuții cu vandalii, pornind o anchetă și cerând ajutorul specialiștilor. Din fericire, datele afectate nu conțin nicio informație personală a vreunui jucător sau utilizator al serviciilor oferite de CD Projekt .

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button