PCTECHTech&IT

Cât de scump poate fi noul MacBook Pro?

În dimineața această vă dădeam de veste că Apple a pregătit noi modele de MacBook Pro, oferind câteva îmbunătățiri notabile hardware, cum ar fi un procesor cu 6 nuclee, fără să crească prețul de bază față de generația anterioară.

Desigur, nu este vorba de un laptop ieftin, tot având un preț de peste 2000 de dolari pentru varianta de 15 inch. Dar cât de scump poate fi dacă ar fi să optezi pentru cea mai dichisită configurație cu putință? Apple oferă câteva upgrade-uri pentru MacBook Pro care vor crește simțitor prețul:

  • Procesor i9 care poate atinge 4.8GHz – 300 dolari
  • 32GB de RAM DDR4 2400MHz – 400$
  • SSD de 4TB – 3200$

Totalul, cu tot cu restul componentelor care nu pot fi îmbunătățite, este de 6699$. Știu că sună mult, dar în cazul SSD-ului chiar nu prea sunt multe lucruri pe care Apple le poate face… presupun, nu știu dacă este de tip NVMe sau nu. Dacă este un SSD standard, atunci adaosul comercial este măricel… la fel și la RAM. Știu că DDR4 este scump zilele astea, dar 16GB, la 2400MHz, în plus nu costă chiar atât de mult. Poate decât dacă este de tipul ECC… dar probabil nu este, pentru că procesorul i7 nu suportă astfel de memorie.

Partea care poate chiar ar fi beneficiat de ceva mai multă atenție, placa grafică Radeon Pro 560X, nu poate fi îmbunătățită.

[9to5Mac, Apple]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button