GamingPC&Consoles

Fă cunoștință cu casca VR care îți explodează pe cap dacă mori în joc

Nu e recomandată pentru Resident Evil VR

O știi pe aia cu: e atât de greu jocul ăsta încât îmi explodează capul? Ei bine, dacă te-ai aflat, metaforic vorbind, în situația asta în timp ce te jucai un joc în VR, spune mersi că nu s-a întâmplat asta la propriu. Palmer Luckey, fondatorul Oculus, a creat o cască de realitate virtuală încărcată cu dinamită care explodează direct în capul celui care o poartă, dacă persoana respectivă moare în joc.

Se pare că, la bază, casca pe care Luckey a ales să o folosească este Meta Quest Pro, dispozitivul VR high-end lansat recent de Mark Zuckerberg pentru prețul de 1.500 de dolari. Dinamita este poziționată fix în fruntea utilizatorului, deasupra display-ului, iar când inevitabil jucătorul moare în joc, explozia este, cu siguranță, letală.

În cadrul unui blog post scris chiar de Luckey, inventatorul căștii VR ucigașe, acesta a povestit cum i-a venit ideea să creeze dispozitivul și ce impact ar avea asupra oamenilor care îl folosesc.

Mereu m-a fascinat ideea de a-ți lega avatarul din joc de viața reală. Când ridici miza la cel mai înalt nivel, îi forțezi pe oameni să regândească fundamental cum interacționează cu lumea virtuală și cu ceilalți jucători din interiorul ei.

Palmer Luckey, fondatorul Oculus

Luckey spune că serialul anime Sword Art Online, în care jucătorii își pun pe cap o cască de realitate virtuală pentru a se distra într-un joc VR, doar ca să descopere că un savant nebun i-a închis acolo, a fost inspirația pentru această creație. În serial, pentru a ieși din lumea virtuală, jucătorii trebuie să urce un dungeon de 100 de etaje, iar dacă mor în joc, mor și în viața reală.

Creatorul spune că mai are mult de lucru până când invenția lui va fi apropiată de casca din anime. Următorul pas în dezvoltarea prototipului este un sistem care să nu îi permită utilizatorului să își scoată casca de pe cap și să fugă. Bineînțeles, casca ucigașă nu funcționează, și așa cum o numește și Luckey, este doar o piesă de decor interesantă, dar cine știe cum va evolua treaba asta. Tot ce știu e că o să mă uit mai bine data viitoare când îmi pun pe cap o cască pe care nu am mai folosit-o în trecut.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Back to top button