Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Canada vrea să îi facă pe cei de la Facebook să plătească pentru știri

Săptămâna trecută a fost marcată de un eveniment istoric: Facebook a blocat funcții vitale ale platformei sale în Australia. Decizia vine în urma unei hotărâri prin care guvernul australian vrea să îi ceară gigantului tech (și nu numai) o sumă de bani pentru știrile care sunt distribuite prin intermediul platformei sale. Asta a reușit să creeze un precedent prin care atât Facebook cât și Google vor să părăsească Australia.

În urma deciziilor luate de giganții tech, Canada a răspuns și a spus că se va alătura luptei împotriva acestor măsuri. Mai mult de atât, Ministrul Canadian al Patrimoniului, Steven Guilbeault a vorbit despre o măsură chiar mai drastică împotriva Facebook.

Facebook a lăsat Australia în întuneric după ce a blocat toate știrile

Canada este în prima linie a acestei bătălii… suntem printre primii dintr-un grup de țări din toată lumea care se vor alătura acestei mișcări. Suspectez că în curând vom avea cinci, zece sau cinsprezece țări care vor aborda măsuri similare. Atunci ce va face Facebook? Va tăia legăturile cu Germania și Franța?!
Steven Guilbeault

Toată această poveste mă face să cred că suntem martorii unei mișcări importante care va schimba fața internetului așa cum îl știm. Canada pare a fi doar începutul, iar pe măsură ce țări mai puternice precum Germania și Franța se vor alătura demersurilor, am putea vedea giganți precum Google și Facebook înlănțuiți și obligați să își schimbe abordarea asupra afacerilor și a modului în care funcționează platformele dezvoltate de aceștia. Este de bine, este de rău? Momentan nu știm în ce direcție se îndreaptă lucrurile, dar cu siguranță este o schimbare care trebuia să se întâmple la un moment dat.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button