Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Facebook a lăsat Australia în întuneric după ce a blocat toate știrile

Australienii s-au trezit în această dimineață fără știrile distribuite prin intermediul Facebook după ce rețeaua de socializare a blocat întreaga țară. Această măsură vine ca răspuns pentru legislația propusă de guvernul din Australia prin care companiile tech ar fi obligate să plătească pentru știrile și materialele distribuite prin intermediul platformelor sociale.

Despre această lege am mai discutat atunci când vorbeam despre faptul că Google vrea să-și retragă serviciile de pe continentul australian. În acel moment, decizia gigantului tech a fost criticată la nivel global, însă situația nu este atât de simplă. Totuși, această luptă Australia vs. Facebook ne arată un alt adevăr: faptul că marile companii nu sunt dispuse să susțină afaceri mici precum o redacție independentă.

Dar haideți să aruncăm o privire peste ce presupun noile schimbări aduse de Facebook în Australia. Compania a publicat un comunicat oficial în care încearcă să clarifice această problemă:

  • Publicațiile australiene nu vor mai putea publica sau distribui conținut pe paginile de Facebook. Administratorii acestor pagini vor avea acces la toate celelalte funcții, dar fără cea vitală de postare, sunt aproape inutile.
  • Publicațiile internaționale nu vor fi afectate de aceste măsuri, însă link-urile și postările acestora nu pot fi văzute de utilizatorii Facebook din Australia.
  • Comunitatea australiană nu va mai primi știri pe platforma de socializare de la nicio sursă, fie ea locală sau internațională.
  • Oamenii din restul lumii nu vor mai putea vedea sau distribui conținut publicat de pagini din Australia.

Pe scurt, Facebook a șters un întreg continent de pe platforma sa, în acest fel rupându-l de restul lumii. Dacă în cazul Google am avut tendința să înțeleg și să nu critic în mod direct motorul de căutare, în cazul rețelei lui Zuckerberg situația este cu totul diferită. Credeți că s-a acționat corect?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button