Tech&IT

Campionatul Mondial de Excel există. Are chiar și comentatori și suporteri

De acum, când cineva îți spune că este sportiv de performanță, să știi că se poate referi și la faptul că este profesionist în Excel. Sincer, ăsta este ultimul lucru la care mă așteptam când vine vorba de esports. Dar până la urmă dacă șahul este un sport, de ce nu ar fi și Excel-ul? În plus, Microsoft Excel suportă și ray-tracing, deci se potrivește perfect pentru a fi considerat esport…nu?

Excel Esports: All Star Battle este o competiție organizată de Financial Modeling World Cup (FMWC) și a fost aparent tratată ca orice eveniment de esports: comentatori, streaming oficial al competiției pentru suporteri, dar și un program al concursului în sine care a fost respectat, acesta incluzând prezentarea participanților, runde cu task-uri diferite, o introducere și o concluzie pentru fiecare rundă și un premiu pentru câștigător. Competitorii sunt nevoiți să rezolve diferite task-uri în cadrul unor spreadsheet-uri, într-o anumită perioadă de timp.

Campionatul a avut loc acum trei luni, în luna mai. Un număr de opt participanți s-au întrecut în această competiție pentru a vedea cine este cel mai mare tocilar de pe planetă. Glumesc, competitorii se întrec pentru a câștiga această etapă din concurs, lucru care asigură câștigătorului o excursie în Tucson, Arizona, unde va participa în finala campionatului. Abia acolo se va decide tocilarul suprem.

Știu că pare greu de crezut, dar campionatul de Excel e un sport urmărit de foarte multă lume, chiar dacă nu ai auzit de el (cel mai probabil). Cei de la FMWC spun pe site-ul lor oficial că au existat până acum peste 1750 de participanți în competiții și peste 870 de mii de vizualizări ale evenimentelor respective. Dacă vrei să îți petreci aproape două ore și jumătate din viață uitându-te la competiția din luna mai despre care am vorbit mai sus, o poți vedea integral aici.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button