RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Cea mai noua aplicatie care suporta Ray Tracing este Microsoft Excel

Adesea, raman cu gura cascata cand anumiti oameni reusesc sa creeze jocuri in lumile altor jocuri. De la un calculator alimentat cu deseuri in Cities: Skylines la Pokemon Red recreat in Minecraft. De data aceasta insa, un personaj cu adevarat „nebun” a reusit sa creeze un demo pentru ray tracing in Microsoft Excel.

Ray Tracing este tehnologia care impinge la limita noile placi video RTX de la Nvidia. Aceasta este o metoda de simulare a modului in care lumina interactioneaza cu obiectele din mediul inconjurator.

s0lly (creatorul acestui proiect) si-a prezentat demo-ul intr-o postare pe Reddit. „Bazat pe vechile mele pseudo-modele realiste 3D in Excel, am creat un model cu ray tracing pentru a demonstra bazele acestei tehnologii oricui vrea sa invete”, a spus acesta, iar alaturi de aceasta postare a lasat si un link de download de pe Github. Aparent, a fost inspirat de proiectul „The Ray Tracer Challenge” creat de Jamis Buck.

Conform fisierului Readme inclus pe GitHub si chiar si in fisierul .xlsb, mai aveti doar un pas de facut pentru a face intreaga nebunie sa mearga. Va trebui sa navigati la tabul „Objects” din workbook si sa selectati randul 24. Apasati CTRL+C ca sa-l copiati. Dupa care selectati randurile 25-14405, da, pe toate, iar apoi apasati CTRL+V pentru a lipi toata informatia. Ca un mic avertisment: PC-ului nu ii va placea asta. Chiar si PC-ul meu destul de puternic a stat vreo 30 de secunde sa proceseze toata informatia asta.

Dupa aceea, mergeti la tab-ul „screen” si apasati fie „Animate” pentru a rula animatia sau apasati „Play” pentru a controla miscarea cu ajutorul tastelor WASD.

Animatia de pe PC-ul meu este, de asteptat, mai putin interesanta de privit decat versiunea pe fast forward din videoclipul de pe YouTube a lui s0lly. Build-ul meu a rulat un cadru din imaginea formata din 160×90 casute, odata la cateva secunde. Se pare ca Excel nu este cea mai buna platforma pentru a rula grafica ray traced. Este totusi destul de interesant sa putem face asa ceva.

PC Gamer

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button