SecuritateȘtiriTECHTech&IT

O breșă de securitate a expus 13.000 de utilizatori de camere de supraveghere

Wyze și-a avertizat clienții și a adăugat un nivel suplimentar de verificare

Producătorul uneia dintre cele mai populare și mai ieftine camere de supraveghere pentru acasă, din SUA, și-a alertat clienții cu privire la o încălcare a securității care a permis unor utilizatori să vizualizeze videoclipurile de securitate ale altor utilizatori, scrie Boston25News.

Camere de supraveghere cu acces la alți utilizatori

Breșa a pornit de la o „întrerupere de securitătate” care a început vineri dimineață, pe 16 februarie, și care a condus ulterior la un „incident de securitate”, conform unui e-mail trimis clienților Wyze, luni dimineață.

„Pe măsură ce ne străduiam să reconectăm camerele de supraveghere, am întâmpinat o problemă de securitate”, a declarat Wyze. „Unii utilizatori au raportat că văd imagini thumbnail și videoclipuri ale unor evenimente care nu le aparțin, în secțiunea lor de Evenimente. Am eliminat imediat accesul la secțiunea Evenimente și am început o investigație.”

Videoclipurile din secțiunea Evenimente sunt înregistrări scurte care surprind mișcările unei persoane, animal, vehicul sau chiar sunete. După ce sunt înregistrate, aceste videoclipuri sunt plasate în profilul unui utilizator. Acest lucru îi permite utilizatorului să vizualizeze redarea videoclipului de tip eveniment oricând dorește. Practic, este un mod de a înregistra și de a păstra momente importante sau interesante care s-au întâmplat, pentru a le putea revedea ulterior.

„Putem confirma acum că, pe măsură ce camerele reveneau online, aproximativ 13.000 de utilizatori Wyze au primit imagini thumbnail de la camere care nu le aparțineau și 1.504 utilizatori le-au accesat”, a spus Wyze. „În majoritatea cazurilor, atingerea a mărit imaginea thumbnail, dar în unele cazuri a fost posibilă vizualizarea unui videoclip tip eveniment. Toți utilizatorii afectați au fost notificați.”

foto Wyze

Wyze își promovează produsele ca fiind camere de supraveghere compacte, ușor de utilizat, cu prețuri începând de la 19,99 dolari, fapt ce a contribuit la popularitatea lor. Camerele de supraveghere Wyze sunt în categoria ”big sellers” pe Amazon, ceea ce indică faptul că retailerul online vinde peste 10.000 de unități pe lună.

„Pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla, am adăugat un nivel suplimentar de verificare înainte ca utilizatorii să fie conectați la videoclipurile tip Evenimente”, a anunțat Wyze, utilizatorii.

Wirecutter, un serviciu de recomandare a produselor, parte a New York Times, a ridicat îngrijorări cu privire la securitatea camerelor Wyze, toamna trecută. Cu această ocazie, Wirecutter a retras recomandarea camerelor de supraveghere Wyze din cauza gestionării inadecvate a unui incident de securitate, cerând companiei să adopte măsuri mai riguroase de protecție a clienților.

Nu e paradoxal că, un echipament care ar trebui să te protejeze, poate deveni o problemă pentru propria ta siguranță?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button