MORE

Cine supravegheaza camerele de supraveghere? Cineva chiar ar trebui

Camerele de supraveghere exista pentru a proteja publicul, sau cel putin pentru ca dupa ce publicul a fost pagubit, sa stim cine a fost responsabil. Dar camerele de supraveghere mai au inca o aplicare, pot deveni foarte usor un botnet!

Compania de securitate Incapsula a descoperit ca mai bine de 900 de camere de supraveghere gestionate folosind Linux au fost transformate intr-un botnet folosit la bombardarea unui serviciu de cloud mare, care nu a fost numit. Dar daca folositi un serviciu de cloud care in ultimele luni a sughitat, probabil acela era.

Motivul pentru care aceste camere au fost atat de usor transformate intr-o retea de DDOS a fost securizarea foarte slaba cu care acestea veneau la pachet. Partea proasta este ca aceste camere nu erau produse de o singura companie care ar fi avut scapari ocazionale de securitate sau practici nefericite. Camerele veneau de la companii diferite, si erau atat de usor de spart, incat unele dintre ele se aflau sub controlul mai multor persoane.

Acest gen de incidente se vor multiplica pe masura ce timpul trece, in special daca acel Internet of Things va intra vreodata in efect. Atunci, pana si soneria voastra va avea un IP, frigiderul o adresa MAC, convectorul un dial-up modem, iar bazinul de la toaleta va putea fi folosit prin telnet.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button