GamingRSS PaginaDeMedia

Din „milă” pentru SSD-uri, patch-ul Call of Duty Warzone este cu 81 de GB mai mic pentru varianta fără Modern Warfare

Call of Duty Warzone îmi dă coșmaruri. În fiecare zi, mă trezesc (ce surpriză) și constat că există o criză de obezitate în lumea jocurilor video. Și nu vorbesc neapărat despre titluri precum Medal of Honor: Above and Beyond, care necesită 340GB liberi pe SSD, ci despre update-urile supraponderale care terorizează toți jucătorii cu stocare mai mică de…2TB, să zicem? Bunăoară, Call of Duty Warzone este și el un grăsun, ale cărui patch-uri sunt afectate de launcher-ul setat, cum ar Modern Warfare.

Update-ul în sine pentru Call of Duty Warzone trage la cântar cu 133.6GB dacă ai instalat și Modern Warfare. Din fericire (și aia oferită cu țârâita), dimensiunea actualizării scade la 52.4GB dacă renunți la Modern Warfare, iar versiunea pentru console va necesita tot cam atât ( 52 GB pentru PS5/PS4 și 57.8 GB pentru Xbox One/ Series X/S). Acest torent de  „încărcături emoționale” nu prea aduce cu sine foarte multe elemente noi, în afară de niște arme noi, moduri de joc noi, niște hărți 2v2 și 3v3 suplimentare și mai mulți zombie. La rândul lui, Black Ops Cold War primește și el un update cu mult mai micuț, de vreo 8-9 GB pe PC și între 9 și 15GB pentru console.

Call of Duty Warzone update

Probabil că dimensiunea gargantuană a update-ului Warzone se leagă de planul dezvoltatorului de a face tranziția lui Warzone către Black Ops Cold War, din care va lua o nouă regiune pentru joacă. Cert este însă că update-ul gigantic reprezintă, cică, o serie de optimizări. Odată cu introducerea acestora, viitoarele update-uri își vor reduce considerabil dimensiunea, chestie pe care am observat-o, de pildă, la Elder Scrolls Online, unde acei 130 de GB ai jocului s-au chinuit să se aplatizeze într-un pachet de vreo 85GB. It ain’t much, but it’s honest work. Totuși, mi se pare de o ambiguitate cruntă faptul că tu, ca dezvoltator, oferi lumii posibilitatea de a trece prin Call of Duty Warzone cu sau fără Modern Warfare/Black Ops Cold War instalat.

Call of Duty Warzone mă bagă în ceață

Ca să nu mor prost, m-am asigurat că am lecturat FAQ-ul aferent jocului. Chiar și așa, dacă update-ul se adresează doar lui Call of Duty Warzone, cu ce ți-a greșit Modern Warfare de îl îngrași și pe el? S-ar putea să greșesc, dar mi se pare foarte counterintuitive să incluzi automat în launcher-ul Modern Warfare modul Warzone, când știi foarte bine că el de la Mama Natură este free-to-play. Nu cred că îți pică degetele dacă ieși din Modern Warfare și intri în Warzone. Dar nu asta este buba, ci pur și simplu spațiul din ce în ce mai mare pe care-l necesită atât jocurile, cât și update-urile acestora. Da, ador să mă joc Horizon: Zero Dawn, dar tare mi-e dor de vremurile când puteam înghesui o căruță de jocuri pe un flash drive USB de 512MB…

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button