SecuritateȘtiri ITTECH

Browserul Brave testează integrarea de tab-uri de la Tor Project

Brave Software încearcă să ducă navigarea privată la un nou nivel prin integrarea tehnologiei onion routing din Tor Project în browserul său. În cea mai recentă versiune, opțiunea este disponibilă atunci când selectați o nouă filă privată.

Ce este Brave și ce este Tor Project? Să începem cu primul. Brave este un browser open source care se bazează pe proiectul Chromium. Unul dintre fondatorii companiei, Brendan Eich, este creatorul limbajului de programare JavaScript și a co-fondat Mozilla. El a fost, de asemenea, CEO al Mozilla pentru o perioadă scurtă de timp, înainte de a părăsi compania în mijlocul unei controverse care a rezultat din sprijinul acordat împotriva legii pentru homosexuali (Proposition 8) din California.

La începutul anului 2016, Eich a anunțat noul browser, plasându-l drept o modalitate mai sigură și mai privată de a naviga pe web prin înlocuirea sau blocarea completă a anunțurilor și evitând trackerele web. Acum a adăugat Tor ca opțiune pentru utilizatorii care doresc o experiență de navigare mai privată.

În ceea ce privește Tor, este o rețea de servere operată de voluntari din întreaga lume. Software-ul vă permite, în esență, să navigați pe Internet anonim prin conectarea printr-o serie de tuneluri virtuale în loc să faceți o conexiune directă.

Utilizatorii pot descărca Tor și pot naviga pe Internet cu el sau pot accesa rețeaua Tor printr-o extensie. Cu toate acestea, Brave este primul browser care integrează Tor ca o caracteristică nativă.

Compania explică:

Browserul Brave blochează automat anunțurile, trackerele, scripturile de mining și alte amenințări, pentru a proteja confidențialitatea și securitatea utilizatorilor, iar filele personale obișnuite ale lui Brave nu salvează istoricul de navigare sau cookie-urile utilizatorilor. Private Tabs with Tor îmbunătățesc confidențialitatea utilizatorilor în mai multe moduri. Îi îngreunează pe oricine pe calea conexiunii la Internet a utilizatorilor (ISP, angajatori sau furnizori de Wi-Fi pentru clienți, cum ar fi cafenele sau hoteluri) să urmărească site-urile pe care le vizitează un utilizator. De asemenea, destinațiile web nu mai pot identifica sau urmări cu ușurință utilizatorii care sosesc prin filele private ale lui Brave cu Tor prin intermediul adresei lor IP.

Cel mai mare dezavantaj al utilizării lui Tor, fie ca browser independent, fie prin Brave, este viteza. Așadar, vă puteți aștepta la o diferență semnificativă în ceea ce privește performanța de navigare atunci când folosiți Tor. Cu toate acestea, dacă doriți o mai mare confidențialitate, această funcție este acum disponibilă în Brave.

S-ar putea totuși să nu rămână exclusivă lui Brave pentru foarte mult timp. După cum subliniază CNET, Mozilla a colaborat cu Tor în 2016 la un proiect numit Tor Uplift și lucrează la integrarea lui Tor în Firefox la un moment dat pe viitor.

Dacă vreți să încercați Brave, urmați link-ul de aici.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button