MORE

Broadcom aplică presiuni pe Qualcomm în vederea achiziției

În ceea ce pare să se transforme într-o preluare din ce în ce mai ostilă, Broadcom pune presiune asupra ofertei sale de 130 de miliarde de dolari pentru a achiziționa competitorul Qualcomm, adresându-se direct acționarilor acesteia din urmă.

Mișcarea a fost anunțată de Broadcom, o companie de produse semiconductoare specializată în industria de bandă largă și wireless, într-un comunicat de presă. Aceasta și-a dezvăluit planul de a nominaliza o comisie de 11 directori care să înlocuiască întregul consiliu directiv de la Qualcomm.

Președintele și CEO-ul Broadcom, Hock Tan, a subliniat dorința crescândă a companiei de a-și cumpăra rivalul și a remarcat insistența Qualcomm de a respinge abordările sale.

Am auzit de la mulți acționari Qualcomm care și-au exprimat dorința ca Qualcomm să se angajeze îmtr-o relație cu noi. De asemenea, continuăm să primim feedback pozitiv din partea clienților și, având întâlniri inițiale cu anumite autorități antitrust relevante, suntem convinși că orice cerințe de reglementare necesare pentru a finaliza o fuziune vor fi întrunite în timp util. Deși efectuăm acest pas, rămâne preferința noastră puternică de a ne angaja într-un dialog constructiv cu Qualcomm. Am încercat în mod repetat să colaborăm cu Qualcomm și, în ciuda sprijinului de la acționari și clienți pentru tranzacție, Qualcomm a ignorat aceste oportunități.

Qualcomm, între timp, a emis propriul comunicat de presă în care a recunoscut propunerea Broadcom. Cu toate acestea, compania a fost fermă în respingerea sugestiei de a înlocui consiliul său.

Broadcom și Silver Lake solicită efectiv acționarilor să excludă opțiunile și să ia o decizie acum cu privire la o tranzacție propusă fără caracter obligatoriu, care nu a putut fi încheiată de mai bine de un an, dacă ar putea fi încheiată vreodată, având în vedere amploarea problemelor de reglementare, absența angajamentelor Broadcom pentru a rezolva aceste probleme, lipsa Broadcom de finanțare angajată și incertitudinea în jurul tranziției sale de la Singapore la Statele Unite.

Tom Horton, directorul Qualcomm, a adăugat:

Acționarii Qualcomm se așteaptă la un consiliu care să sprijine această inovație, evaluând în mod obiectiv întreaga gamă de oportunități disponibile pentru a maximiza valoarea pentru toți acționarii Qualcomm.

Qualcomm consideră că oferta de la Broadcom de 130 de miliarde de dolari „subevaluează dramatic” compania de echipamente de telecomunicații. Consiliul de administrație a respins în mod unanim oferta de preluare luna trecută.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button