GamingMobileTech&IT

Blizzard lucreaza la un joc de tip Pokemon Go in universul Warcraft

In ciuda reactiei negative la adresa lui Diablo Immortal, Blizzard pare sa aiba un trend clar in privinta jocurilor mobile, urmatoarea tinta fiind Warcraft.

Un raport de investigatie privind „trecutul, prezentul si viitorul Diablo” a fost publicat ieri pe Kotaku, analizand istoria dezvoltarii lui Diablo 4 si facand de asemenea trimitere la cum stau lucrurile pe plan intern la Blizzard. Dupa valva facuta in ultimele saptamani, este usor de imaginat ca motivul acestui raport a fost reactia fanilor la anuntul lui Diablo Immortal, despre care v-am vorbit pe larg dupa Blizzcon. Oarecum ascunsa in mijlocul acestui raport exista insa o referinta la un alt joc pentru mobile pe care Blizzard l-ar avea in lucru, bazat de data aceasta pe universul Warcraft.

Fanii Diablo au fost dezamagiti de anuntul Immortal, dar o sursa le-a spus celor de la Kotaku ca angajatii Blizzard sunt, in general, foarte entuziasmati de acest proiect si de jocurile mobile. „Reactia din cadrul companiei fata de Immortal este foarte diferita de reactia din afara companiei”, a declarat sursa citata. „O parte a motivului este ca oamenii doresc sa lucreze si la proiecte mai mici. Proiectele mai mici in zona mobile au tendinta sa aiba sens.”

Pokémon Go este un joc foarte popular in randul angajatilor Blizzard si se pare ca nu a fost un pas atat de mare pana ca cineva din cadrul companiei sa il puna alaturi de Warcraft. Astfel, se pare ca Blizzard are acum in lucru si un joc de tip Pokemon Go plasat in universul Warcraft.

Acest lucru nu ii poate face prea fericiti pe fanii jocului RTS, dar cel putin ei au Warcraft 3: Reforged pentru a pastra viu nucleul seriei. Daca noul joc de mobile cauta insa o noua piata de consum, cum pare sa fie cazul si cu Diablo Immortal, atunci Blizzard ar fi iarasi in linie dreapta pentru profituri mari. Conform firmei de analiza Superdata, Pokemon Go aducea companiei producatoare 104 milioane dolari pe luna.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button