GamingMobileTech&IT

Diablo Immortal, primit cu huiduieli de catre fani

Pasionatii seriei nu se feresc sa spuna ca anuntarea unui titlu mobil Diablo in cadrul Blizzcon este „o palma peste fata”.

Reactiile vehemente au aparut la putin timp dupa momentul anuntarii noului titlu in cadrului ceremoniei anuale si au continuat si mai puternic in mediul online, unde nu dau semne ca se vor potoli prea curand. Acestea survin si in urma unui anunt facut de Blizzard in august, prin care compania preciza ca are mai multe proiecte Diablo in lucru, fara a spune insa explicit care sunt acestea. Mesajul nu a facut astfel decat sa alimenteze si mai mult speculatiile ca la Blizzcon 2018 urma sa fie anuntat Diablo 4, sau cel putin un remaster al indelung aclamatului Diablo 2.

Mai tarziu, constienti de asteptarile fanilor, oficialii Blizzard au incercat sa tempereze putin entuziasmul, precizand ca nu sunt inca pregatiti sa dezvaluie toate proiectele la care lucreaza in universul Diablo. Chiar si asa insa, sute de mii de fani ai francizei s-au declarat dezgustati de faptul ca singurul anunt legat de un nou titlu al seriei a fost Diablo Immortal, un joc pentru platfotmele mobile Android, iPhone si iPad.

Dezaprobarea acestora s-a manifestat si fata de trailerul cinematic al jocului care a primit pana acum aproape 400.000 de dislikes, in comparatie cu 14.000 de aprecieri. Blizzard au fost nevoiti sa umble si la rubrica de comentarii a clipului, unde au sters mai multe intrari, fara ca asta sa aiba insa vreun efect asupra receptiei anuntului.

Cele mai votate postari pe subredditul Diablo sunt de asemenea lipsite de incurajare fata de noul titlu, sustinand ca era mai bine ca Diablo Immortal sa nu fi existat deloc si acuzand Blizzard ca, in incercarea lor de a acapara pietele mobile, destrama comunitatea.

De departe insa, reactia cea mai virala este a unui participant la Blizzcon care, in urma dezvaluirii noului titlu, a intrebat daca anuntul a fost o gluma de 1 aprilie cu data gresita, castigand ovatii la scena deschisa din partea publicului.

Pasionatii seriei nu acuza insa Blizzard doar de inselarea asteptarilor, ci ataca direct titlul mobil, sustinand ca este clona unui alt joc cunoscut, Crusaders of Light. Compania sustine insa ca asa ceva nu este adevarat si ca Diablo Immortal este un proiect conceput de la zero.

Cat despre jocurile principale din seria Diablo, cei de la Blizzard dau asigurari ca planurile la care s-au referit in august sunt in continuare in lucru, fara a oferi insa detalii concrete nici de data aceasta.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button