MOREPC&Consoles

Blizzard decide să păstreze numele Battle.net

Acum aproape un an (11 luni, mai precis) vă povesteam cum Blizzard intenționează să renunțe la numele Battle.net. La momentul respectiv aveau o idee foarte suspectă despre cum va suna fiecare serviciu al lor. Battle.net urma să devină ceva gen Blizzard App sau Blizzard Launcher, prin care să accesați servicii precum Blizzard Streaming sau Blizzard Voice, toate disponibile sub umbrela Blizzard Tech.

Și vouă vă sună ciudat, nu? Aparent, până și cei de la Blizzard au ajuns la aceeași concluzie, așa că au lasat-o mai moale cu tot acest rebranding. Inițial Blizzard vroiau să meargă cumva pe drumul bătătorit de Steam. Problema este că Battle.net este un nume foarte bun, cu multă istorie în spate. Până și Blizzard, cu ocazia anunțului făcut pentru Destiny 2, au folosit pentru serviciu numele de Battle.net. Într-o postare de pe blogul lor, Blizzard declară:

Când am anunțat că vom tranziționa de la Battle.net la serviciul nostru de gaming online, am bănuit că trecerea va fi o provocare. Am înțeles că Battle.net a semnificat ceva special – înseamnă ani de istorie și bucurie împărtășită, comunitate și prietenie, pentru noi toți și pentru jucătorii noștri.

Battle.net este sistemul nervos central pentru jocurile Blizzard și țesutul conjunctiv care a adus laolaltă jucătorii Blizzard încă din 1996. Tehnologia n-ar fi dispărut, dar după ce am acordat schimbării brandului mai multă considerație, și după ce am auzit și opinia voastră, suntem de comun acord că și numele va trebui să rămână.

Numele va suporta totuși anumite modificări. Se va face o concatenare între numele firmei și vechiul Battle.net, serviciul urmând să se numească Blizzard Battle.net, așa cum se vede și în logo-ul reprezentat în poza de mai sus. Acest nume mai complet va fi folosit peste tot, de la logo, la denumiri oficiale, inclusiv în print. Dar noi toți îi vom putea spune în continuare așa cum îl știm de peste 20 de ani, Battle.net.

Este îmbucurător să vedem că Blizzard acordă numelor și istoriei importanța care se cuvine. De altfel, în postarea lor, Blizzard concluzionează:

Primiți acest mesaj din partea producătorului cunoscut anterior drept Silicon & Synapse și Chaos Studios. Și numele sunt importante.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button