CommunityMORETech&IT

Cinci zile mai târziu, Bitcoin a sărit de la 6.000 la 8.000 de dolari

Joia trecută am relatat că bitcoinul a reușit să atingă valoarea de 6.000 de dolari pentru prima dată în acest an. La doar cinci zile mai târziu, bitcoin a atins un nou nivel pentru 2019, de 8.000 dolari. În timp ce acest articol este redactat, un bitcoin este în valoare de aproximativ 7.800 de dolari.

Desigur, bitcoin a atins niveluri mult mai ridicate la sfârșitul anului 2017 și la începutul lui 2018. Prețul actual al bitcoinului de mai putin de 8.000 de dolari este sub jumătate din valoarea totala de 19.500 de dolari stabilită în decembrie 2017. Ultima oară când bitcoin valora cel puțin 8.000 dolari a fost în iulie 2018.

Așa cum se întâmplă adesea, creșterea bitcoinului face parte dintr-un boom mai larg al pieței de cryptomonede. Sâmbătă, prețul pentru ether – moneda rețelei Ethereum – a crescut pentru prima dată în 2019 la o valoare peste 200 de dolari. Alte cryptomonede, inclusiv Litecoin, Bitcoin Cash, Monero și Dash, sunt la cote maxime pentru 2019, sau aproape de acestea.

Totuși, bitcoinul a depășit toate aceste cryptomonede alternative în ultimele săptămâni. Prețul sau s-a dublat abia la sfârșitul lunii martie.

Am scris săptămâna trecută că nu există o explicație clară pentru popularitatea bruscă a bitcoinului printre investitori. Acest lucru continuă în mare parte să fie adevărat și astăzi.

O știre recentă a venit din partea Bakkt, o companie de schimb de active digitale care are aceeași societate-mamă ca și New York Stock Exchange. Bakkt a anunțat că va începe testul de acceptare a utilizatorilor pentru viitoarele contracte de bitcoin în luna iulie.

Este un pas către o mai mare acceptare a monedei și ar putea genera o cerere suplimentară de bitcoin. Cu toate acestea, este greu de crezut că acest factor a fost principalul responsabil pentru creșterile mari de preț din ultima săptămână.

Există, de asemenea, unele semne de creștere a achizițiilor de bitcoin de la mari investitori instituționali. Aceasta ar putea contribui la creșterea prețurilor, dar nu este clar de ce acești cumpărători sunt brusc interesați de cryptomonede.

În timp ce prețul unui bitcoin a crescut într-un ritm rapid în ultimele zile, acesta nu a atins încă nivelul de febră de la sfârșitul anului 2017. Cu câteva zile înainte de a atinge vârful din decembrie 2017, bitcoin a crescut de la 12.000 dolari la 15.000 dolari în mai puțin de 48 de ore. Câteva zile mai târziu, Bitcoin a atins prețul record de 19.500 de dolari, apoi s-a prăbușit – începutul unei lungi scăderi, care a adus prețul sub 4.000 de dolari până în decembrie 2018.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button