Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Bitcoin pierde o mare parte din valoare în doar o singură zi

/
/
/

Mai știți cum era lăudat Bitcoin recent că era mai puțin volatil ca piața bursieră? Cineva pare să fi considerat asta ca un soi de provocare, pentru că în doar o zi valoarea monedei a picat cu aproape 12%, târând la vale cam fiecare altă cripto-monedă.

Motivul pentru care moneda a picat atât de mult în doar o zi este deocamdată cam neclar. Ultima dată când căderi de o așa natură s-au întâmplat, un volum mare de Bitcoin a fost scos la vânzare dintr-unul din portofelele care au aparținut la un moment defunctului MtGoX. Atunci Bitcoin în valoare de 141 de milioane de dolari a fost vândut rapid, ducând la o scădere însemnată a prețului.

De data aceasta, în funcție de persoana pe care o întrebați, vina este pusă pe Bitcoin Cash. Această derivare a monedei binecunoscute se îndreaptă spre un „hard fork” cam incert, ce ar putea duce la o schismă din cauza unor neînțelegeri între dezvoltatori. Vina a mai fost pusă și pe contractele de tipul „futures” ce expiră în această perioadă, marile entități financiare băgându-și coada și în domeniul cripto-monedelor de ceva vreme cu tot soiul de pachete și soluții valorice derivate din Bitcoin.

Cert este că cei care așteptau ca sfârșitul anului 2017 să se repete au primit o surpriză destul de neplăcută. Monedele a căror valoare este legată de Bitcoin, care în acest moment ar fi cam toate, au văzut scădere care ajung chiar și la mai bine de 20% într-o singură zi.

[Ars Technica, Steem]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar