RSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Bitcoin pierde o mare parte din valoare în doar o singură zi

Mai știți cum era lăudat Bitcoin recent că era mai puțin volatil ca piața bursieră? Cineva pare să fi considerat asta ca un soi de provocare, pentru că în doar o zi valoarea monedei a picat cu aproape 12%, târând la vale cam fiecare altă cripto-monedă.

Motivul pentru care moneda a picat atât de mult în doar o zi este deocamdată cam neclar. Ultima dată când căderi de o așa natură s-au întâmplat, un volum mare de Bitcoin a fost scos la vânzare dintr-unul din portofelele care au aparținut la un moment defunctului MtGoX. Atunci Bitcoin în valoare de 141 de milioane de dolari a fost vândut rapid, ducând la o scădere însemnată a prețului.

De data aceasta, în funcție de persoana pe care o întrebați, vina este pusă pe Bitcoin Cash. Această derivare a monedei binecunoscute se îndreaptă spre un „hard fork” cam incert, ce ar putea duce la o schismă din cauza unor neînțelegeri între dezvoltatori. Vina a mai fost pusă și pe contractele de tipul „futures” ce expiră în această perioadă, marile entități financiare băgându-și coada și în domeniul cripto-monedelor de ceva vreme cu tot soiul de pachete și soluții valorice derivate din Bitcoin.

Cert este că cei care așteptau ca sfârșitul anului 2017 să se repete au primit o surpriză destul de neplăcută. Monedele a căror valoare este legată de Bitcoin, care în acest moment ar fi cam toate, au văzut scădere care ajung chiar și la mai bine de 20% într-o singură zi.

[Ars Technica, Steem]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button