MOREȘtiri IT

Bitcoin este acum mai stabil ca piața bursieră din SUA

N-am prea mai avut știri despre Bitcoin în ultima vreme. Țin minte că în această perioadă din 2017 era câte una pe săptămână, pentru că prețul cripto-monedei atingea noi recorduri istorice. Dar de la o vreme n-a prea mai atins astfel de cote.

Unii ar spune că asta înseamnă că acesta este un semn al sfârșitului său, că nu mai este căutat, și ca urmare prețul nu va mai crește. Dar cei care chiar sunt interesați de Bitcoin pentru potențialul său ca o monedă stabilă sunt foarte mulțumiți, deoarece variațiile prețului se încadrează de câteva luni într-un interval foarte mic. În acest moment bitcoin are o valoare de cam 6587 de dolari, crescând cu aproximativ 3.8% în ultima săptămână.

Variația sa a devenit atât de scăzută încât este în acest moment considerat mai puțin volatil decât piața bursieră din SUA. Bitcoin n-a mai fost atât de stabil din anul 2016. Sigur, ca o investiție efectivă poate că nu este o idee bună, din moment ce stabilitatea înseamnă doar că valoarea este păstrată, nu că va crește.

Dar pentru ceea ce ar trebui să fie folosit în mod efectiv acest tip de monedă… ca o monedă, stabilitatea este un criteriu foarte important. Cu puțin noroc, vestea acestei stabilități nu va duce la creșterea interesului, și ca urmare a prețului, pentru că atunci iar se strică treaba.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button