Business

Beyond Meat, producătorul de burgeri vegetali, a raportat rezultatele pentru primul trimestru al anului 2023

Regăsim un burger vegetal Beyond Meat în meniul unui celebru fast-food iar la supermarketuri găsim burgeri vegetali congelați, numai buni de aruncat pe grătar. La cum decurg discuțiile în spațiul public în ultimul timp, nu doar în țărișoara noastră mică și neînsemnată, discuția privind printarea unor burgeri vegetali la domiciliu va avea loc nu peste foarte mult timp.

Sincer, nu am nimic împotriva acestei tendințe, de apariție în meniu a tot felul de lucruri noi, sunt mii de alte produse deja care ne fac foarte rău din punct de vedere al sănătății și nu are nimeni nimic împotrivă – mai ales cele cu un conținut enorm de zahăr cu care ne îndopăm și pe noi, dar mai ales pe copii noștri. Chiar nu știu ce se va mai întâmpla peste zece – douăzeci de ani în condițiile în care obezitatea devine cam cea mai mare problemă de sănătate la nivel global.

Am încercat burgerii vegetali mai sus pomeniți și nu au un gust foarte diferit față de cei tradiționali, din carne; pot să fac o asemănare și să zic că sunt la fel ca o bere fără alcool Heineken: din când în când, la nevoie, merge. Sau poți considera că sunt un fel de suplimente proteice pe care le iau sportivii. Astronauții consumă diverse pastile care le aduc aporturile nutritive necesare vieții. Cel mai probabil, acesta va fi viitorul.

Beyond Meat (BYND) a raportat ieri rezultate bune peste estimările pieței, rezultate datorate îmbunătățirii marjelor de profit, ceea ce a dus la o apreciere a cotației acțiunilor în aftermarket hours cu peste 16% la un moment dat. Veniturile companiei au fost de 92,2 milioane de dolari, în scădere de la 109,5 milioane de dolari în aceeași perioadă a anului trecut iar pierderile de 59 de milioane de dolari (per acțiune de 92 de cenți) față de 100,5 milioane de dolari.

Rezultatele mai bune decât așteptările au fost determinate de creșterea marjei brute de profit la 6,7% de la valoarea de 0,2% înregistrată anul trecut, creștere datorată costurilor mai mici. Cu toate acestea, stocurile companiei sunt destul de mari și impietează asupra marjelor de profit. În ceea ce privește evoluția spre finalul anului, Beyond Meat (BYND) și-a păstrat estimările pentru venituri – o valoare între 375 milioane și 415 milioane de dolari, estimări ce reprezintă o scădere față de veniturile anului trecut.

Acțiunile companiei nu o duc prea bine și se tranzacționează la un minim istoric de la intrarea la bursă produsă acum trei ani. Volatilitatea foarte ridicată a fost caracteristica principală a evoluției acțiunilor, iar faptul că lumea începe să se obișnuiască cu aceste concepte noi și să le consume mă determină să încerc o speculație și să cumpăr ceva acțiuni pe un termen de câțiva ani, cu speranța că nu va falimenta între timp. Altfel, nimic dintre indicatorii extrem de negativi nu mă îndreptățește să mă gândesc la o evoluție pozitivă, Beyond Meat consumă bani mai mult decât un Cadillac de acum cincizeci de ani în coloană pe Dorobanți.

Adrian Barbu

Eram student acu vreo douăzeci și ceva de ani și mă gândeam cum să fac bani mulți fără bătaie multă de cap (ceva legal totuși, nu vă gândiți la prostii...). Așa că m-am apucat să investesc la bursă, tocmai ce se apăruse bursa în Romania în iarna lui 1995. Și cum, evident, norocul începătorului a fost de partea mea, am zis că gata, asta vreau să fac în viața! Ulterior, din investitor am devenit și broker/trader în cadrul a două bănci importante din România, unde am ajutat clienți să tranzacționeze la bursă. Când nu citesc știri despre companii sau cărți din domeniu, fotbalul îmi produce cel mai mult stress...

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button