GamingPC&ConsolesTech&IT

Bethesda se pregateste intens pentru streaming

Bethesda, studioul din spatele seriilor open world Fallout si Elder Scrolls, sustine ca streamingul va deveni in scurt timp o optiune viabila pentru gaming.

Desi industria jocurilor video a urmat pasii unor domenii cu mai mare vechime, precum televiziune, cinematografie sau muzica, si s-a mutat din ce in ce mai mult in mediul digital, optiunea de streaming a fost mereu una limitata. Acest lucru s-ar putea schimba in viitorul nu foarte indepartat, cu mari companii precum Bethesda investind masiv in tehnologii de streaming pe care le considera aproape sa devina o realitate.

Sony deja opereaza un serviciu de streaming prin PlayStation Now, in timp ce Microsoft lucreaza si ei la propriul serviciu bazat pe aceasta tehnologie. Zilele trecute v-am spus si de Project Atlas, plaforma pe care o pregatesc Electronic Arts, in timp ce gigantul japonez de jocuri Capcom, impreuna Ubisoft, ofera deja jocuri prin streaming in Japonia.

Bethesda, publisherul unor francize uriase precum The Elder Scrolls, Fallout, Doom si altele, este la randul ei gata pentru un viitor in care streamingul sa devina norma. Pete Hines, seful de marketing al companiei, se declara convins ca streamingul va deveni o optiune viabila, facand trimitere si catre urmatoarea generatie de console, despre care se zvoneste deja ca vor avea astfel de capacitati de redare.

„Este fara discutii un domeniu in care toate studiourile noastre au fost implicate”, a declarat Hines intr-un interviu acordat gamespot. „Fie ca vorbim de urmatoarea generatie de console sau alte forme de streaming, e un lucru la care ne gandim in continuu si il consideram in esenta ca fiind o alta plaftorma in sine”.

Comentariile lui Hines vin dupa ce mentiona ca si-ar dori ca industria sa ajunga la punctul unde sa poti cumpara un joc si sa il joci oriunde vrei. Andrew Wilson, CEO al EA, a declarat in cursul unei prezentari recente ca vede un viitor in care poti sa rulezi jocurile pe orice dispozitiv iti doresti, cu streamingul stand clar la baza acestei schimbari.

Dincolo de entuziasmul industriei si al unor gameri, streamingul nu a fost pana acum o poveste de succes totala, cu servicii precum OnLive inchise inainte de a aduna prea multe laude.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button