GamingRSS PaginaDeMedia

Battlefield 2042, Total War Warhammer 3 și Dying Light 2 au fost amânate

Ar cam fi cazul să ne temperăm entuziasmul atunci când vine vorba despre lansarea unui joc. După ce am asistat la niște dezvăluiri foarte tari pentru unele din cele mai așteptate jocuri, dezvoltatorii respectivi au luat decizia grea de a ne amăgi, reprogramând lansările.

De fapt, cam era de așteptat, iar factorii sunt diverși, presiunea pe care situația curentă o pune pe umerii studiourilor resimțindu-se și în ritmul de lucru. Astfel, pe social media, dezvoltatorii a trei jocuri au anunțat că respectivele titluri au fost amânate. Acestea sunt Battlefield 2042, Total War Warhammer 3 și Dying Light 2.

Battlefield 2042 va vedea rafturile cu o lună mai târziu

Noul joc din serie era programat pentru 22 octombrie, însă CEO-ul DICE a anunțat că Battlefield 2042 se va lansa de fapt pe 19 noiembrie. Mesajul aduce în discuție complexitatea proiectului în raport cu timpul necesar dezvoltării. Din cauza pandemiei, lansarea a fost reprogramată, iar DICE va anunța mai multe detalii în legătură cu sesiunea open beta în decursul acestei luni.

Cu puțin noroc, așteptarea va da roade, iar noi vom putea admira puterea Frostbite-ului pe care se bazează Battlefield 2042. Și nu în meciuri de 64, ci de 128 de jucători.

Total War Warhammer 3 va fi cadoul unui Moș Crăciun întârziat

Franciza produsă de Creative Assembly și Warhammer merg mână în mână. Ba chiar le dau dreptate producătorilor atunci când aceștia menționează că TW:WH este acel perfected strategy gaming. Își păstrează elementele clasice de turn-based management și real-time combat, în timp ce se concentrează mai mult pe lupte și pe diveristatea unităților pe care le dezlănțui asupra inamicului.

Fiind plasat în Realm of Chaos și Lands of the East, Total War Warhammer 3 promite (și sunt sigur că se va ține de cuvânt) lupte masive cu sau împotriva lui Nurgle, Tzeentch, Slaanesh și Khorne. Doar că cei de la Creative Assembly ne roagă să mai așteptăm nițel. Postările de pe social media ne anunță că Total War Warhammer 3 a fost amânat, trecând peste fereastra iernii lui 2021 și îndreptându-se spre începutul lui 2022, probabil în luna februarie.

Dying Light 2 amână pandemia, că deja ne confruntăm cu una

Techland a reușit să mă surprindă plăcut odată ce Dying LIght a aterizat în mâinile mele, devenind rapid ceea ce eu consider „un joc de referință”. Despre sequel-ul acestuia nu s-au știut prea multe vreo câțiva ani buni, până când polonezii ne-au confirmat existența lui Dying Light 2.

Acesta promite multe și vine cu elemente noi și complexe, doar că s-a tot lovit de amânări. Astfel, după ce a fost anunțat la E3 2018, programat pentru o lansare în 2020 care a fost reprogramată pentru 2021, ghici ce? Dying Light 2 nu se va mai lansa anul acesta, pe 7 septembrie, ci tocmai la anul. Jocul se apropie de stadiul final, însă Techalnd consideră că este necesar mai mult timp pentru optimizarea a ceea ce ei numesc „cel mai ambițios proiect al companiei”.

Deci? Cu ce ne alegem pe final de 2021? Cu destul de multe titluri interesante, doar că pe mulți i-ar fi încălzit pe suflet și lansări respectate pentru jocuri precum acestea. Personal, nu pot spune că sunt dezamăgit, întrucât era de așteptat. Deși mesajele pline de scuze par a fi copiate de la același xerox, nu are rost să negăm complicațiile aduse de contextul actual. Tot ce ne rămâne de făcut este să așteptăm cuminți și să ne jucăm ceea ce apucăm să mai prindem pe finalul acestui an.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button