GamingRSS PaginaDeMedia

Battlefield 2042 va beneficia de crossplay între PC și console

Pe 22 octombrie ne vom întoarce în lumea făurită prin intermediul Frostbite Engine. Battlefield 2042 va aduce cu sine hărți masive și moduri de joc multiple, iar EA și DICE au în plan și introducerea posibilității de a te juca alături de prieteni care preferă fie un PC, fie o consolă.

Teoretic, DICE a anunțat doar ideea că ar vrea să testeze și să introducă această compatibilitate, însă cei de la EA s-au mișcat mai repede, menționând că o sesiune de testing a funcției pentru varianta alpha a jocului va fi organizată în această vară. Jucătorii care vor primi invitația vor încerca în exclusivitate crossplay-ul dintre PC, PS5 și Xbox Series X/S, iar lucrurile iau o „întorsătură” plăcută.

Crossplay-ul din Battlefield 2042 va include și un cross-progression și un cross-commerce, în sensul că progresul și tranzacțiile in-game vor fi salvate și sincronizate și pe alte platforme, jucătorii având și posibilitatea de a-și seta preferințele în ceea ce privește matchmaking-ul: cu sau fără playeri de pe PC/console.

Consolele last-gen vor fi nevoite să-și facă propriul grup vesel

Chiar dacă această compatibilitate între platforme urmează a fi extinsă și, cu puțin noroc, pregătită complet în momentul lansării oficiale a jocului, posesorii de PlayStation 4 și Xbox One vor fi nevoiți să-și creeze propriul grup, din cauza diferențelor legate de numărul de jucători din multiplayer.

Asta se datorează faptului că Battlefield 2042 le va oferi fanilor versiuni de multiplayer cu 64 de playeri pe câte o hartă pentru consolele last-gen și versiuni cu 128 de playeri pentru PC, PS5 și Xbox Series X/S. Mai multe detalii vor fi cel mai probabil anunțate săptămâna viitoare, în cadrul evenimentului EA Play Live, unde am putea vedea și alte anunțuri interesante din partea Electronic Arts.

Ce jocuri am putea vedea în cadrul EA Play Live 2021?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button