Telefoane

Avem o estimare a costului de producție pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus

Săptămâna trecută vă informam despre costurile de producție pentru iPhone X. Astăzi a venit timpul să vă povestim câteva lucruri despre celelalte modele de iPhone anunțate de Apple la ultima lor conferință. Noul iPhone 8 Plus, echipat cu 64 GB de memorie flash NAND, are un cost al materialelor care ajunge la 288,08 dolari, mai mare decât orice versiune anterioară de iPhone, conform unei estimări preliminare efectuate de IHS Markit, un lider mondial în domeniul informațiilor, analizelor și soluțiilor critice.

După ce s-a adăugat 7,36 dolari reprezentând costurile de producție, costul final de fabricație a lui iPhone 8 se ridică la 295,44 dolari, cu 17,78 dolari mai mult decât cel al modelului iPhone 7 Plus. IHS Markit estimează de asemenea pentru iPhone 8 un cost al materialelor de 247,51 dolari, cu 9,57 dolari mai mult decât cel pentru iPhone 7 la momentul lansării. Prețul întreg pentru un iPhone 8 de 64 GB începe de la 699 dolari, care este cu 50 de dolari mai mult decât prețul de pornire pentru iPhone 7 la lansare. iPhone 8 Plus pleacă de la 799 dolari, cu 30 dolari mai mult decât cel al lui iPhone 7 Plus în momentul lansării.

IHS Markit analizează în acest moment iPhone 8 și motivele pentru care diferența de preț între iPhone 7 și iPhone 7 Plus era de 120 dolari acum un an, în timp ce diferența dintre iPhone 8 și iPhone 8 Plus a revenit la 100 dolari.

Andrew Rassweiler, director senior al serviciilor de comparare a costurilor la IHS Markit, a declarat:

Costul majorat al materialelor pentru iPhone 8 Plus nu poate fi legat de un singur lucru sau caracteristică. Costul majorat este rezultatul unei eroziuni a costurilor anuale mai lente, corelate cu caracteristici suplimentare. Din perspectiva defalcării pe componente, cei mai mari responsabili de creșterea costurilor ar fi creșterea conținutului de memorie flash NAND și noi componente de wireless charging.

Legat de diferențele dintre componentele modelelor din acest an comparativ cu cele din 2016, Wayne Lam (analist principal de dispozitive mobile și rețele la IHS Markit) a declarat:

Din analiza noastră a costului componentelor, putem deduce că Apple a investit masiv în capacitățile camerei pentru iPhone 8 Plus datorită creșterii de preț a componentelor. În baza acestor investiții, ne așteptăm să vedem îmbunătățiri nu doar la modulul camerei duble, dar și la cerințele intensive de calcul ale caracteristicii de captură a luminii pentru funcția de portret, care se bazează pe puterea grafică de procesare și motorul neural (inteligență artificială) ale cipului A11 Bionic.

La fel ca și iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus este caracterizat de un display full HD cu o diagonală de 5,5 inch, ramă de aluminiu și carcasă din sticlă întărită. Deoarece modelele de acest an beneficiază de wireless charging, carcasa uni-body din aluminiu a trebuit să fie înlocuită cu un model mai tradițional din sticlă. iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt disponibile în nuanțele silver, space gray și rose gold.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button