Telefoane

Cât costă producția noului iPhone X?

O preocupare foarte populară în preajma lansării unui nou iPhone este estimarea costurilor de producție și compararea cu prețul final al dispozitivului. Adesea se poate vedea o discrepanță foarte mare ce explică bine de ce Apple este printre cele mai profitabile și valoroase companii din lume.

iPhone X a reprezentat o nouă oportunitate pentru speologii de date, ce au obținut listări cu toate componentele și prețuri estimate pentru acestea. Două estimări mai răsărite și-au făcut apariția, unul venind de la Wall Street Journal, iar celălalt de la o sursă din China. Estimarea publicației americane este de 581 de dolari, în timp ce estimarea din China este numai 412 dolari. De ce diferă atât de mult? Pentru că anumite costuri nu sunt în totalitate clare, Apple având de această dată mai multă tehnologie proprie în telefon, precum propriul GPU.

Nici unul din aceste costuri nu include lucruri precum asamblarea, transportul, designul, dezvoltarea software-ului, promovarea și diverse alte lucruri care vor adăuga costuri suplimentare. Dar cum iOS este propriul său animal, iar de promovare se ocupă milioane de fani Apple, și asamblarea efectivă este făcută în China din motive foarte clare, costul efectiv al telefonului probabil nu este cu mult mai mare. Așa că restul de până la mia de dolari din prețul lui iPhone X este profit pentru Apple.

Merită totuși menționat că acesta este cel mai scump telefon construit de Apple, având un cost cam dublu față de cel estimat pentru iPhone 7.

[GSM Arena, Fortune]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button