Tech&ITHiFi-TV

Audio-Technica tocmai a lansat cele mai scumpe căști Bluetooth din lume

Nu mai este o surpriză faptul că audiofilii sunt dispuși să dea sume foarte mari pe căști premium, amplificatoare puternice și boxe de primă clasă. Piața audio este plină de fel și fel de echipamente la prețuri exorbitante, iar cei care își doresc să audă muzica așa cum ar trebui ea să sune sunt dispuși să le cumpere.

Audio-Technica tocmai a lansat o pereche de căști Bluetooth high-end, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la înființarea companiei, iar prețul face orice pereche de căști premium să transpire. Arată foarte bine, sunt asamblate manual și costă… 3.000 de euro.

Cupele sunt făcute dintr-un lemn lustruit perfect, partea de sus este făcută din alcantara iar difuzoarele, proiectate special pentru aceste căști, au 4,5 cm cu o diafragmă acoperită cu un carbon special, pe care Audio-Technica îl numește diamond-like carbon (DLC).

audio-technica

Desigur, pentru a te bucura pe deplin de calitatea sunetului pe care aceste căști o pot oferi, trebuie să le conectezi prin cablu, deoarece prin Bluetooth se pierd detalii fine iar sunetul nu este la fel de curat. Totuși, dintre toate modelele Bluetooth de pe piață, aceste Audio-Technica sunt cu siguranță în vârful piramidei când vorbim de sunet.

Bateria ține 9 ore, iar un lucru foarte important de menționat este că, pentru cei 3.000 de euro pe care îi plătești, nu ar fi recomandat să le porți în metrou sau în avion. Totul deoarece aceste căști nu vin cu izolarea activă a zgomotului de fundal, o funcție pe care și căști de 400 de lei o au dar, conform inginerilor, ei au luat această decizie pentru a nu murdări sunetul.

Livrările vor începe în prima parte a anului 2023, iar numărul unităților fabricate va fi mic. Interesant este că Audio-Technica a declarat că vor schimba bateriile, headband-ul și bureții oricând este nevoie și gratuit, deci nu trebuie să te îngrijorezi că noua ta pereche de căști Bluetooth mega scumpe vor deveni inutile în câțiva ani.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button