AutoMORETech&IT

Au fost stabilite noi norme de siguranță pentru mașini autonome

Pe măsură ce ne îndreptăm spre un viitor în care un număr din ce în ce mai mare de mașini vor avea un grad sau altul de autonomie, devine din ce în ce mai evident că este nevoie de un fel de standardizare, mai ales a normelor de siguranță.

Pentru a îndeplini tocmai acest obiectiv, un grup de producătrori de mașini și companii de tehnologie, printre care și Intel, au publicat un set de principii la care toate vehiculele autonome ar trebui să adere. Scopul este cel de a crea un cadru comun și bine înțeles de care se pot folosi producătorii de mașini pentru a crea sisteme autonome sigure, ce nu pun în pericol viața șoferului, pietonilor sau a celorlalți participanți la trafic.

Documentul are mai bine de 150 de pagini, în cazul în care sunteți curioși să îl citiți, și acoperă cam tot ce ar fi necesar pentru adresarea siguranței unei mașini cu pilot automat.

În termeni mari, sunt douăsprezece pincipii, ce includ comportamentul mașinii în trafic, înregistrarea datelor, ciber-securitatea, predarea controlului către șofer, recunoașterea limitărilor impuse de lege asupra traficului și câteva altele, detaliate foarte bine în materialul cu pricina.

 

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button