GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Au apărut mai multe detalii despre PlayStation 5

În timp ce Sony nu participă săptămâna viitoare la E3 2019, compania PlayStation are în continuare noutăți de anunțat, în special despre consola de generație viitoare mult așteptată. Jim Ryan, care a intrat recent în funcția de președinte al SIE, a stat de vorbă cu CNET pentru a discuta despre unele dintre planurile la nivel înalt ale Sony pentru consola următoare, considerată a fi PlayStation 5.

Unul dintre cele mai mari puncte de discuție a fost ceea ce Ryan a numit „cross-generational play”. Acest lucru înseamnă că cei care iau un PlayStation 5 (sau oricum se va numi în versiunea finală) vor putea continua să joace jocurile PlayStation 4 pe noua consolă. Nu numai asta, dar Ryan a sugerat că lista de prieteni PlayStation va acoperi ambele sisteme.

Fie că este vorba de o compatibilitate retrogradă sau de posibilitatea de a juca în mai multe generații, vom putea trece acea comunitate la următoarea generație. Nu va fi o alegere binară dacă trebuie să fiți pe PlayStation 4 sau pe următoarea generație pentru a-ți continua prietenia.

Acesta este un lucru foarte important, pentru că PS4 nu oferă în prezent compatibilitate retrogradă ca și rivalul Xbox One. Ryan a declarat într-un interviu anterior că compatibilitatea retrogradă și jocurile cross-gen sunt „incredibil de importante” pentru a ajuta ca tranziția între sisteme să fie cât mai insesizabilă cu putință.

Tot în interviu, Ryan a confirmat că noul SSD al lui PS5, care a fost creat special pentru sistem, va face parte din ediția standard, nu o versiune premium mai scumpă. SSD-ul va permite PS5 să îmbunătățească timpul de încărcare.

Ryan a vorbit de asemenea despre modul în care PS5 este capabil să suporte rezoluție de 4K la 120Hz pentru cei care au televizoare cu această funcție. 120Hz este o rată de reîmprospătare în jurul valorii duble a ratei televizoarelor standard.

În ceea ce privește motivul pentru care Sony vorbește despre PS5 (Mark Cerny a împărtășit mai multe detalii acum ceva timp în urmă) înainte de a anunța consola, Ryan a spus că este un efort de a face față scurgerilor. Kiturile de dezvoltare PS5 sunt trimise în prezent studiourilor din exterior, iar Ryan a spus că dorește ca fanii PlayStation să aibă „detalii clare și lipsite de ambiguitate” despre sistem în loc de „prostii ciudate”.

Se pare că va mai dura multă vreme până se va lansa PS5, după cum a spus Ryan, „Acesta este doar începutul procesului de dezvăluire.” Nu există încă niciun cuvânt despre momentul în care Sony ar putea anunța oficial PS5-ul.

Ca parte a Corporate Strategy Meeting, Sony a declarat ca PS5 va oferi experiențe care „depășesc mult” ceea ce este posibil pe PS4 si PS4 Pro. Sony a spus că oamenii se pot aștepta la „experiențe de joc complet transformative și imersive” pe PS5.

Puteți vizita CNET pentru a citi întregul interviu în care Ryan vorbește despre schimbările din peisajul jocurilor video, parteneriatul Sony cu Microsoft pentru jocurile în cloud, dacă PS5 va fi ultima consola Sony și multe altele.

PlayStation 5 va avea un preț „atrăgător”, ținând cont de specificațiile sale, potrivit lui Cerny, dar nu există nicio estimare în ceea ce privește prețul. În ceea ce privește data de lansare a PlayStation 5, Sony a declarat că noua consolă nu va fi lansată în următorul an fiscal, ceea ce înseamnă că în niciun caz nu o vom vedea la rafturi înainte de aprilie 2020, în cel mai fericit caz.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button