PC

Test: Asus Vivo, un PC mic si capabil!

PC-urile mici sunt la moda acum. In primul rand sunt practice si in al doilea rand pot avea performante comparabile cu sistemele mari, fiind ideale pentru office, media center sau gaming “in deplasare”. Bine, daca nu vrei sa joci Crysis 3 la detalii maxime. Acest tip de micro-sistem este gandit pentru a inlocui un PC Full Tower si face asta… extraordinar.

Asus VivoPC este un astfel de sistem si se incadreaza in sectiunea: „Mic si-al dracului”. Atat de mic incat nu depaseste 20 de centimetri in lungime si latime, si o inaltime de 6 centimetri la o greutate de numai 900 de grame. Pana aici suna bine ? Atunci mai adaugam o carcasa din aluminiu care iti permite sa schimbi componentele din interior, precum procesor, RAM sau hard, iar sistemul de operare este din partea Asus, un Windows 8 sau Windows 7.

Daca nici acum nu v-am convins ca este o mare sfaraiala acest PC in miniatura, adaugam urmatoarele lucruri: VivoPC poate sa vina echipat cu procesoare i3-3110M sau i5-3210M si functioneaza pe o arhitectura HM76 cu o placa video Intel HD Graphics 4000, poate fi echipat cu un hard de 500 de giga normal sau cu un SSD de 64 de giga si mai ales, poate varia la capitolul memorie intre 4 si 16 GB RAM la  1600MHz pe slot SODIM. Hai ca deja incepe sa sune foarte bine.

Conectica nu este rea deloc. Avem Gigabit, completat de o placa de retea wireless, Bluetooth 4.0, patru USB 3.0, doua USB 2.0, un HDMI si un mini DisplayPort. Practic poti conecta Asus VivoPC la absolut orice iti doreste inimioara, mai putin la un televizor cu tub. Mai revenim putin la dotari si spunem ca avem integrata o interfata audio SonicMaster 7.1 si vine la pachet cu un mouse destul de istet care poate face utilizarea sistemului destul de usoara. Noi l-am testat putin prin jocuri, respectiv in Grid 2, si nu ne putem declara dezamagiti de performantele sistemului. Asus Vivo PC, in orice configuratie, depinde de utilizator, poate fi o alegere buna pentru office sau ca media center cu ceva capabilitati limitate de gaming.  Ce sa mai, poti sa iti cumperi unul si sa il pui sub televizor in sufragerie, si ai un sistem gata de orice.

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button