ȘtiriTech&IT

ASUS Republic of Gamers a prezentat la CES 2024 noi laptopuri și echipamente de gaming

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat o gamă extinsă de produse axate pe performanță în cadrul evenimentului virtual „For Those Who Dare: Transcendence” din cadrul CES 2024.

Noua generație de soluții pentru gaming acasă și în deplasare include ecrane și laptopuri ultra-rapide, precum și cel mai puternic telefon de gaming de pe piață, ROG Phone 8.

Laptopurile ROG Zephyrus G14 și G16 revoluționează gaming-ul portabil integrând componente puternice și ecrane uimitoare. Jucătorii se pot delecta cu performanța imbatabilă a laptopului ROG Strix SCAR 18, conceput pentru pasionații de „esports”. Noile laptopuri de gaming pot fi configurate cu procesoare până la Intel Core Ultra 9 și GPU NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop.

La scurt timp după acordul dintre ASUS și Intel privind preluarea afacerii Intel Next Unit of Computing (NUC), ROG a creat primul ROG NUC din istorie – PC-ul compact, dar puternic, cu nume de cod Scorpion Canyon, este o minunăție în materie de gaming – având dimensiuni foarte mici și fiind dotat cu procesoare Intel Core Ultra și grafică NVIDIA RTX – ce oferă o soluție de gaming versatilă.

Printre celelalte produse prezentate se numără carcasa ROG Hyperion GR701 BTF Edition, monitorul ROG Swift OLED PG39WCDM, ROG Aura Monitor Light Bar și ROG Ergo Monitor Arm pentru modernizarea setup-ului de gaming, microfonul ROG Carnyx, care captează cu precizie fiecare sunet, mouse-ul ROG Keris II Ace cu ROG Polling Rate Booster, căștile ROG Cetra True Wireless SpeedNova și tastatura ROG Falchion RX Low Profile.

Seria ROG Zephyrus

Noile laptopuri de gaming ROG Zephyrus G14 și G16 redefinesc genul printr-o serie de caracteristici deosebite. Carcasa reproiectată din aluminiu premium, disponibilă în culorile Eclipse Gray și Platinum White, este atât ușoară, cât și durabilă – G14 măsoară doar 1,59 cm și cântărește 1,5 kg, în timp ce G16, cu o grosime de 1,49 cm, cântărește doar 1,85 kg.

Pe carcasă există o bară LED Slash Lighting, care continuă și îmbunătățește opțiunile de personalizare populare ale generației anterioare. De asemenea, acestea sunt primele laptopuri care dispun de panouri OLED ROG Nebula Display. Zephyrus G14 vine cu un ecran 3K la 120 Hz, iar Zephyrus G16 cu un ecran 2,5K la 240 Hz. Ambele dispun de un raport de aspect 16:10, certificare VESA DisplayHDR True Black 500 și raport de contrast 1.000.000:1. Tehnologiile Hi-Res Audio și Dolby Atmos sporesc calitatea audio, fiind completate de camerele HD încorporate pentru o comunicare clară.

Concepută pentru gameri, creatori și designeri, seria Zephyrus include modelul G14 cu procesor AMD Ryzen 9 8940H și modelul G16 cu procesor Intel Core Ultra 9 de până la 185H. Ambele laptopuri sunt echipate cu GPU NVIDIA GeForce RTX și dispun de o varietate de soluții puternice de răcire inteligentă ROG Intelligent Cooling pentru performanță optimă.

ROG Strix SCAR 16 și SCAR 18: Putere de gaming dincolo de limite

Laptopurile ROG Strix SCAR 16 și SCAR 18 redefinesc excelența în materie de jocuri cu facilități de ultimă generație. Bazate pe procesorul Intel Core i9 14900HX și un GPU până la NVIDIA GeForce RTX 4090 pentru laptop, acestea oferă performanțe de neegalat. Designul termic, inclusiv metalul lichid Conductonaut Extreme de pe CPU și GPU, cu tehnologie Tri-Fan și orificii de ventilație full-surround, asigură o răcire optimă.

Ecranele ROG Nebula HDR Mini LED 2.5K (2560×1600) la 240Hz – inclusiv primul panou ROG Mini LED de 18 inch – au un raport ecran/corp de până la 90%, iar împreună cu sistemul audio Dolby Atmos cu patru difuzoare, laptopurile oferă un gaming captivant.

De asemenea, noile laptopuri au o tastatură adecvată gamerilor, Thunderbolt 4, LAN de 2,5 Gbps, WiFi 6E și o baterie de 90 Wh cu încărcare USB-C de 100 W. Realizată cu atenție la detalii, carcasa metalică prezintă logo-ul iconic RGB ROG și un nou design ROG slash.

ROG Strix G16 și G18: Putere și performanță în două finisaje distincte

ROG Strix G16 și G18 vin cu procesorul Intel Core i9 14900HX și un GPU până la NVIDIA GeForce RTX 4080 pentru laptop. Designul termic, ce include metal lichid Conductonaut Extreme, tehnologia Tri-Fan și orificiile de ventilație full-surround, asigură o răcire optimă.

Cu două finisaje unice și un raport ecran/corp de până la 90%, seria Strix G oferă imagini captivante cu panourile ROG Nebula de 16 și 18 inchi 2.5K (2560×1600) la 240Hz, cu Dolby Vision HDR. Caracteristicile dedicate gamerilor includ un touchpad larg, taste direcționale mari, suport Thunderbolt 4, tastatură cu iluminare RGB per tastă, LAN de 1Gbps, WiFi 6E și o cameră HD 720p.

Bateria cu o capacitate de 90 Wh suportă încărcare rapidă de 100 W prin USB-C. Versiunea Volt Green are o carcasă metalică cu logo-ul RGB ROG și un nou design unic ROG slash, în timp ce versiunea Eclipse Gray se mândrește cu o carcasă metalică cu un model ROG slash cu profil redus.

ROG NUC: PUTERE DE GAMING COMPACTĂ

În domeniul PC-urilor cu format mic, ASUS stabilește standardul pentru inovație, exemplificat cu noua serie ROG NUC. Mergând dincolo de un sistem de gaming obișnuit, PC-ul – cu numele de cod Scorpion Canyon – reprezintă o putere de gaming compactă, oferind libertatea de a juca oricând și oriunde.

ROG NUC poate fi configurat cu procesoare Intel Core Ultra 7 sau Core Ultra 9. Performance Hybrid Architecture oferă un multitasking facil cu e-core-uri suplimentare, în timp ce Intel Thread Director și Intel Smart Cache optimizează sarcinile de lucru pentru o experiență de joc fără probleme. Împreună cu grafica discretă NVIDIA RTX 4060 sau RTX 4070, ROG NUC permite conectarea a până la patru afișaje 4K.

Designul carcasei – ce nu necesită unelte pentru deschidere – permite integrarea de componente în mai puțin de 10 minute. Formatul minimalist – dimensiuni 270 x 180 x 50 mm – facilitează gamingul fără compromisuri. Totodată, ROG NUC se asociază perfect cu controlerul ROG Raikiri PRO pentru o interacțiune de gaming redefinită. Iluminarea ARGB și aplicația ROG Armoury Crate permit utilizatorilor să obțină efecte luminoase uimitoare.

Conectivitatea include HDMI 2.1a, DisplayPort 1.4, Thunderbolt 4 / USB4 Type-C, USB 3.2 Gen 2, USB 2.0 și Intel Killer WiFi 6E AX1690i. Compatibil atât cu Microsoft Windows 11, cât și cu distribuții Linux, ROG NUC oferă flexibilitate în ceea ce privește sistemul de operare.

ROG NUC exemplifică angajamentul ASUS pentru inovație și excelență în jocuri, pregătind terenul pentru o serie robustă de sisteme NUC de gaming.

ROG Swift OLED PG39WCDM, ROG Swift OLED PG32UCDP și ROG Swift OLED PG27AQDP

ROG Swift OLED PG39WCDM este un monitor de gaming OLED curbat ultra-wide (3440 x 1440 pixeli) de 39 de inch, la 240 Hz și cu o curbură 800R, arată dedicarea ROG pentru depășirea limitelor tehnologiei de afișare în gaming. În plus, ROG Swift OLED PG32UCDP este primul monitor de gaming dual-mode din lume, cu o funcție Frame Rate Boost care le permite utilizatorilor să treacă de la 4K la 240 Hz până la FHD la 480 Hz în orice moment. Noua gamă e completată de ROG Swift OLED PG27AQDP, cel mai rapid monitor de gaming OLED de 480 Hz.

Echipate cu tehnologia ROG OLED de generația a treia, cu cea mai recentă tehnologie META și cu tehnologia ELMB, noile ecrane Swift aduc o îmbunătățire de 30% a vârfului de luminozitate și o îmbunătățire de 20% a unghiului de vizualizare, depășindu-și predecesorii. Radiatorul personalizat nu numai că reduce temperaturile de funcționare, dar protejează și împotriva burn-in-ului, asigurând longevitatea ecranului OLED. Cu un vârf de luminozitate de 1300 de niți1 și compatibilitate DisplayHDR True Black 400, ROG Swift OLED oferă imagini uimitoare pentru o experiență de joc captivantă. Un timp de răspuns remarcabil de 0,03 ms, cu o compatibilitate AMD FreeSync Premium Pro, facilitează imagini fluide, fără rupturi, cu latență redusă. Tehnologia Extreme Low Motion Blur (ELMB) permite mișcări și mai clare în jocurile cu ritm alert.

ROG Swift OLED PG39WCDM cu Smart KVM încorporat permite utilizatorilor să controleze perfect două dispozitive cu o singură tastatură și un singur mouse, iar conectivitatea USB 3.2 permite transferurile rapide de fișiere. Opțiunile de conectivitate includ DisplayPort, HDMI (v2.1) și USB-C cu Power Delivery de 90 W2 făcând din ROG Swift OLED un hub versatil pentru configurațiile de jocuri. Monitorul include kitul ROG VESA pentru montare ușoară pe perete sau separatoare de birou. Cu o curbură a panoului de 800R, ROG Swift OLED se impune ca fiind cel mai curbat monitor disponibil, oferind o experiență de gaming cu adevărat captivantă.

Toate cele trei modele noi sunt dotate cu tehnologia ROG Gaming Artificial Intelligence cu Dynamic Shadow Boost, Dynamic Crosshair, Variable Overdrive 2.0, Dynamic GameVisual (în anumite modele) îmbunătățesc experiența utilizatorilor în jocuri.

Cele mai recente accesorii ROG pentru gaming

ROG a prezentat o gamă largă de accesorii de gaming de ultimă generație, care permit jucătorilor să își ridice nivelul experienței de joc.

Microfonul ROG Carnyx a fost creat special pentru înregistrări la calitate de studio, dispunând de o capsulă condensatoare mare de 25 mm, rată de eșantionare de 192 kHz / 24 biți pentru un sunet detaliat și un model de captare polar cardioid pentru înregistrări solo. Filtrul său de trecere înaltă, filtrul pop încorporat și suportul metalic anti-șoc premium garantează un sunet clar și fluid – chiar și în sesiunile intense de jocuri cu zgomote de fundal enervante, cum ar fi tastarea, clicurile sau strigătele. Cu ajutorul butonului de control multifuncțional intuitiv, al butonului de mute cu o singură atingere și cu iluminarea Aura Sync RGB, Carnyx este partenerul perfect pentru streaming.

Un alt accesoriu dezirabil este ROG Keris II Ace, cea mai recentă adiție la gama Ace Esports Lineup. Cântărind doar 54 de grame și cu o formă ergonomică pregătită pentru perioade lungi de priză tensionată, acest mouse este ideal pentru pasionații de jocuri FPS. Cu tehnologia wireless ROG SpeedNova, este asigurată cea mai mică latență chiar și în mediile wireless aglomerate. Senzorul optic ROG AimPoint Pro și durabilul ROG Optical Micro Switch ROG de 100M excelează atât în ceea ce privește precizia, cât și durabilitatea. ROG Polling Rate Booster este un dispozitiv autonom care suportă rate de interogare wireless de până la 4000 Hz și rate prin cablu de până la 8000 Hz, minimizând întârzierea cursorului pentru a se asigura că acțiunile din joc sunt exact așa cum au fost planificate.

Tastatura ROG Falchion RX Low Profile, premiată pentru Inovație la CES 2023, este o evoluție a revoluționarului model Falchion, introducând comutatoarele ROG RX Low-Profile. RX Red Low-Profile oferă o senzație liniară și fină ca mătasea, în timp ce RX Blue Low-Profile oferă un răspuns „clicky” satisfăcător. Cu un design compact și un aspect minimalist, plus caracteristici unice precum un panou tactil multifuncțional, tehnologia wireless ROG SpeedNova și receptorul ROG Omni Receiver, această tastatură redefinește jocurile în mișcare atât pentru gameri, cât și pentru utilizatorii obișnuiți.

Jucătorii pot experimenta sunetul sincronizat cu căștile ROG Cetra True Wireless SpeedNova, cu conectivitate wireless dual-mode 2,4 GHz și Bluetooth pentru o adaptabilitate de neegalat. Alimentate de tehnologia wireless ROG SpeedNova, acestea oferă o latență ultralentă, o conexiune wireless robustă și o utilizare optimizată a energiei. De asemenea, dispune de un sistem audio de înaltă rezoluție de 24 biți și 96 kHz 4, cu detalii realiste îmbunătățite de Dirac Opteo.

Microfoanele AI cu transmiterea sunetului prin oasele craniului asigură o comunicare clară, iar Adaptive ANC cu modul Auto optimizează automat anularea zgomotului pentru o imersiune completă în muzică sau în joc. Căștile oferă până la 46 de ore de autonomie a bateriei5, încărcare fără fir, încărcare rapidă în carcasă și dispun de iluminare personalizabilă ASUS Aura RGB pentru un stil maxim.

ROG Back to the Future (BTF)

Prin noul ecosistem avansat Back to the Future (BTF), ROG contribuie la reducerea aglomerației de cabluri vizibile în sistemele DIY.

De la placa de bază performantă ROG Maximus Z790 Hero BTF, cu conectori ascunși pentru o gestionare optimă a cablurilor, până la placă grafică ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF Edition, fiecare detaliu este meticulos conceput pentru o experiență de joc extraordinară.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button