PC

Asus a lansat o placă de bază pentru minat cu 19 sloturi PCIe

Da, ați citit corect. Nu, nu este o greșeală de scriere. Asus chiar a lansat o placă de bază cu chipset B250 echipată cu 19 sloturi PCIe.

Întâi de toate, înainte de a intra în detaliile legate de caracteristicile specifice minatului, să vorbim despre lucrurile de bază. Asus B250 Mining Expert suportă procesoare Intel Core de a șasea și a șaptea generație cu socket 1151, până la 32 GB de RAM DDR4 cu 2.400 MHz, suport video Intel HD Graphics integrat, patru conectori SATA de 6 Gbps, un conector LAN gigabit fabricat de Intel, USB 3.1 și iesire audio HD pe 8 canale pentru aceia dintre voi cărora le place să asculte muzică în timp ce minează. Una peste alta, chestii destul de standard.

Dacă până aici nu a surprins cu nimic, când trecem la caracteristicile specifice minatului lucrurile încep să devină interesante. Deși în trecut v-am mai povestit despre alte plăci de bază dedicate minatului care au până la 8 sloturi PCIe, această bestie oferă mai bine de dublul acestei cantități, fiind înzestrată cu un număr de 19 sloturi PCIe. Acest lucru permite minerilor să folosească în tandem până la opt plăci video Radeon și opt plăci video GeForce.

Pentru a alimenta toate aceste plăci video, Asus a echipat placa de bază B250 Mining Expert cu 3 pini conectori de 24 pini, fiecare conector fiind alocat unui bloc de sloturi PCIe, facilitând upgrade-ul pe măsură ce adăugați mai multe plăci video la configurația pentru minat.

Placa de bază are încorporată detecția stării fiecărui slot, dând utilizatorului posibilitatea să verifice statusul fiecărui slot în timp real. Acest lucru elimină ghicitul din ecuație când este vorba de identificarea problemelor. Asus a mai adăugat 19 condensatoare pentru a se asigura că fiecare placă video primește suficient curent necesar pentru operațiunile ce trebuiesc efectuate. De asemenea, B250 Mining Expert are implementat un „Mining Mode”, care este activat din fabrică. Conform producătorului, acest mod setează viteza fiecărui conector PCI Express la PCIe 1.0 și dezactivează modulul de suport pentru compatibilitate, astfel încât veți obține cea mai bună stabilitate și compatibilitate din primul moment în care porniți calculatorul.

Placa de bază B250 Mining Expert este disponibilă la un preț recomandat de producător de 150 dolari. Pe la noi acest model poate fi achiziționat de la PC Garage pentru aproximativ 950 lei.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button