Gaming

Assassin’s Creed Valhalla este primul joc din serie care a adunat peste un miliard de dolari

Este și primul joc din serie care și-a întrecut predecesorul la vânzări

Assassin’s Creed este una din cele mai longevive, mai complexe și mai populare francize din lumea jocurilor video. Și chiar dacă e posibil să te pierzi prin atâtea titluri și atâtea fire narative, cu siguranță vei găsi un AC pe placul tău. De exemplu, la mine ar fi vorba atât despre cele „clasice”, cât și despre Origins și Assassin’s Creed Valhalla. Iar cel din urmă a reușit să mă captiveze peste măsură.

Cred că la fel stă treaba și cu restul de fani care au făcut ca Assassin’s Creed Valhalla să întreacă Odyssey la vânzări și să devină primul joc din serie care a adunat un profit de peste un miliard de dolari. Recordul a fost doborât în decembrie 2021, iar succesul se datorează mai multor factori.

În momentul atingerii acestui milestone, Ubisoft a constatat că Assassin’s Creed Valhalla a întrecut AC Odyssey atât în vânzări, cu 70%, cât și ca player engagement, cu 30%. Totodată, jocul a spart recordul și în ceea ce privește micro-tranzacțiile și DLC-urile, depășind același Odyssey cu 80. Și pe bună dreptate, căci Valhalla este un titlu excepțional, poate chiar my all-time favorite.

Assassin’s Creed Valhalla este o călătorie de-a lungul unei lumi imense

Assassin’s Creed Valhalla și-a făcut apariția spre finalul lui 2020, bucurându-se de un succes răsunător. Suportul post-launch și conținutul extra au contribuit și ele la consolidarea acestei popularități, mai ales pentru că jocul este mare. Foarte mare. Poate prea mare, dar nu strică. Vrei să faci main story-ul? Sure, go ahead, dar chiar și ăla durează o bună bucată de vreme. Sau fă ca mine, ia-ți frații de satâr, hop în barcă și du-te să prădezi sate și mănăstiri. Deci orice ai face, este clar că ai ce face (random pun intended).

Review Assassin’s Creed Valhalla – Departe de casa!

Primul season pass al jocului ne-a oferit șansa de a explora regiunile Parisului și Irlandei atât ca extindere a hărții cât și a poveștii. Iar ăsta a fost doar începutul. De ce? Pentru că Ubisoft a continuat să se îngrijească de joc, adăugând foarte mult conținut gratuit, evenimente in-game și diverse challenge-uri. Astfel, suportul post-launch a fost continuat chiar și la un an după debutul inițial al lui Assassin’s Creed Valhalla inclusiv cu un DLC crossover.

Totodată, noul expansion Dawn of Ragnarök promite foarte multe și ne aduce și mai aproape de mitologia nordică. În cazul de față, sfârșitul lumii se va înfăptui pe 10 martie, iar între timp Ubisoft va continua să ofere conținut gratuit în 2022, alături de încă un mod nou de joc.

Patch-ul 1.5 pentru Assassin’s Creed Valhalla va fi lansat mâine, pe 22 februarie, iar în perioada 24-28 februarie, jocul va putea fi încercat gratuit, în cadrul evenimentului Free Weekend. Deci succesul lui Assassin’s Creed Valhalla a fost mai mult o chestiune de timp, iar eu aș zice că își merită pe deplin laudele.

Assassin's Creed Valhalla

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button