Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

ASRock introduce suportul Ryzen 5000 pentru plăcile de bază X370

Lansarea următoarei generații de procesoare AMD Ryzen se apropie, dar înainte de a lăsa trecutul în urmă, producătorul vrea să lase și o moștenire. Pentru asta a colaborat cu producători de plăci de bază, iar începând de ieri, ASRock este prima companie care introduce suportul pentru procesoare Ryzen 5000 pe plăcile de baza cu chipset X370, adică prima generație cu socket AM4.

Chiar dacă în trecut au fost reticenți vis-a-vis de această mișcare, în ultimele luni cei de la AMD au început să investigheze mai atent. Deși unele plăci de bază mai vechi au anumite limitări care nu permit rularea procesoarelor mai noi, există și abateri de la regulă. Printre acestea regăsim și ASRock X370 Pro4, o placă destul de accesibilă la vremea ei și a cărei viață a fost prelungită prin cea mai nouă actualizare de BIOS.

Nu este prima dată când vedem procesoare last-gen rulând pe plăci de bază din seria 300. Asta a fost posibil cu ajutorul unor BIOS-uri în stadiu Beta, dar acum este vorba despre o lansare oficială, a unei versiuni stabile. Limitări hardware există în continuare, dar ASRock a găsit o variantă de mijloc: noul BIOS deschide ușa unor procesoare precum Ryzen 5 5600X, dar nu vei mai putea instala procesoare mai vechi precum AMD Ryzen 2000, 3000G sau 2000G.

Această reușită este importantă pentru ASRock, însă impactul se va resimți la scară mai largă. Deschide posibilitatea de a folosi plăci de bază mai vechi alături de procesoare noi, ceea ce în sine va extinde durata de viață a unor sisteme puțin mai vechi care încă rulează procesoare AMD din generația a 3-a sau mai vechi.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button