PCTECHTech&IT

MSI anunță sacrificii în numele lui Ryzen 3000

Probabil încă vă uitați, ca mine, la prețul plăcilor de bază X570 și vă întrebați dacă nu cumva au schimbat matematica în ultimul an, iar 1+1 face 4… PCI-Express 4. Din fericire, plăcile de bază X470 suportă noile procesoare de minune, dar acest suport vine cu un altfel de preț.

MSI anunță că pentru a putea integra suport pentru procesoarele Ryzen 3000 în plăcile de bază cu chipset din seria 300 și 400 a trebuit să renunțe la suportul pentru câteva modele mai vechi. Nu cele din seria 1000, în cazul în care vă întrebați. Vedeți voi, când seria Ryzen era tânără, AMD a mai strecurat câteva procesoare cu arhitectură Excavator, bazat pe Bulldozer, pentru a mai completa oferta.

Dar spațiul de stocare din memoria BIOS este mică, iar fiecare procesor nou ocupă loc. Iar în acest moment, nu cred că mai folosește cineva un A8, A12, sau măcar un Athlon X4. Totuși, asta ridică întrebări despre ce se va întâmpla atunci când apare seria Ryzen 4000. Plăcile de bază afectate de aceeași problemă vor renunța la suportul pentru procesoarele din prima generație? Nu este clar.

Deocamdată acest update de BIOS este livrat de către MSI în fază Beta, ce este oarecum sărăcăcios la partea de prezentare, ducând lipsă până și de funcții destul de utile, ca RAID.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button