GamingTECHTech&IT

Așa sună muzica generată în totalitate de un AI

Din moment ce un AI poate în acest moment să creeze picturi, de ce nu ar fi în stare să creeze și muzică? Eh, în mare parte pentru că o melodie coerentă încă necesită mai multă pricepere decât este capabil anul acesta un algoritm de Machine Learning.

Dar dacă l-ai pune să facă muzică ce pentru oricine din afara bazei sale dedicate de fani ar suna ca o învălmășeală fără noimă? În acest caz, rezultatele sunt chiar surprinzătoare și aparent fără încetare. Proiectul Dadabots, sub care au fost lansate deja albume de death metal generat de AI, a început de aproape o lună de zile un stream pe Youtube (pe care îl puteți vedea mai jos), ce nu face altceva decât să redea non-stop melodii create prin Machine Learning.

Muzica este continuă și chiar sună ca ceva ce ar putea exista într-o melodie din genul death metal, cu diferența esențială că un AI nu prea știe exact cât de mult poate urla un om, așa că sunt secvențe la care partea vocală pare să nu se oprească minute în șir din țipat.

Sistemul funcționează prin analizarea melodiilor death metal de zi cu zi și identificarea părților componente cele mai comune. Acestea sunt apoi folosite ca o bază pentru generarea altor componente, similare, ce sunt puse cap la cap pentru a crea muzică.Rezultatul este foarte impresionant, în special dacă sunteți amator al acestui gen de muzică.

Următoarea iterație a proiectului va include până și un soi de interacțiune cu publicul, pentru ca muzica să fie în concordanță cu gusturile tuturor.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button